Podravka Vegeta jesenski rukometni prvak bez poraza

01:34h
0

091031-slavlje-mPobjedom nad Zametom od 24:36 (13:19) u 13. kolu Dukat 1. HRL za žene u srijedu navečer u Rijeci, rukometašice Podravke Vegete i službeno su osvojile naslov jesenskih prvakinja bez i jednog izgubljenog boda i s velikom premoći u svim prvenstvenim susretima.

Utakmica u Sportskom centru Zamet u Rijeci bila je u početku izjednačena, sve tamo negdje do 7-8, a onda se Podravka Vegeta odvojila. Vidljiv je bio učinak Marte Žderić na golu (12 obrana).

U polju su tri igračice igrale odlično: Petković, Zebić i Gaće. Svaka je postigla po šest golova, a Petković je imala visoki pucački postotak od 8-6. Nije putovala Lovrak, zbog iznenadnih zdravstvenih problema, pa je u ekipu naknadno ušla Vidak.

Kod Zameta najbolja igračica bila je Havić. Sve drugo bilo je u standardu. Prvenstvo se nastavlja 23. siječnja, kada Podravka Vegeta igra u Umagu.

Iako je Podravka Vegeta objektivno jedan do dva puta premoćnija od bilo koje ekipe u prvenstvu, ni u jedan susret nije ušla s takvim naznakama, već je uvijek ozbiljno i punom snagom nastojala opravdati naziv nabolje ekipe u Hrvatskoj, ne samo u rukometu, nego i u odmjeravanju sa ženskim ekipama iz drugih sportova. Trener Zdravko Zovko nije dozvolio opuštanja, jer svaka domaća utakmica bila je priprema bilo za Ligu prvakinja, bilo za Regionalnu ligu.

Upravo zbog toga neće biti odmora: u petak Koprivničanke putuju u Crnu Goru na dvije utakmice Regionalne lige (Budućnost T-Mobile i Biseri Pljevlja), potom se okupljaju seniorska i juniorska reprezentacija u Zelini (22. prosinca), a nakon toga, neposredno prije Nove godine, koprivničke rukometašice odlaze na četvorodnevne pripreme u Poreč (od 27. do 30. prosinca). Jasno je otkud takav ritam: u prvoj polovici siječnja (9. siječnja) Leipzig gostuje u Koprivnici, a potom se putuje u Viborg u Dansku (16. siječnja).

13. KOLO DUKAT 1. HRL ZA ŽENE

ZAMET – PODRAVKA VEGETA 24:36 (13:19)

RIJEKA – Dvorana Sportskog centra Zamet. Gledatelja: 230. Suci: Robert Magić i Sandro Špiranec (obojica Trnovec Bartolovečki). Nadzornik HRS-a: Vladimir Vujnović (Rijeka).

ZAMET: Smoljo, Šmit, Piršl; Iskra 1, Brčić 5, Palihenk 2, Vuković, Marić 2, Havić 8(3), Tabak, Toto 1(1), Stojković 3, Tus, Linić 2, Šuster. TRENER: Edo Šmit.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (12+0), Jelčić (5+0); Čović 3, Vukojević 2, Kožnjak 4, Vidak, Petković 6, Zebić 6(1), Gaće 6, Poljak, Šerić 2, Pasičnik, Tatari 2, Penezić 5(3). TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Zamet 4(4), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Zamet 2 minute (Brčić), Podravka Vegeta 4 minute (Poljak i Šerić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Petković (Podravka Vegeta).