Podravka Vegeta kreće po 16. naslov hrvatskih prvakinja

23:00h
0
penez
080912-penez-malaRukometašice Podravke Vegete u subotu gostuju kod Zameta u Rijeci u sklopu 1. kola domaćeg prvenstva. Tom utakmicom započet će pohod Koprivničanki na 16. naslov hrvatskih rukometnih prvakinja u 18. sezoni od hrvatske samostalnosti. U prvom, skraćenom prvenstvu Podravka je bila treća, dok je 2004. godine nakon dramatičnog doigravanja poražena od Lokomotive.
Ove sezone najbolja hrvatska ženska rukometna ekipa doista nema konkurencije u domaćim okvirima , nije to ni Lokomotiva, kojoj su otišle ključne igračice vanjske linije Penezić, Lovrić i Starček. S druge strane, ekipa Zdravka Zovka pojačala se s Penezić, Đokić i golmanicom Ungureanu i svojim navijačima daje nadu da bi ova sezona i u Europi mogla biti uspješna.
Ogled sa Zametom počinje u subotu u 18 sati, a stručni stožer ima na raspolaganju sve igračice. Oporavila se Maja Zebić, a upitna je samo Ana Đokić. Ona se oporavlja od ozljede nosa, no možda će dobiti poštedu jer pobjeda podravkašica i bez nje ne bi trebala biti sporna.

Foto: Ivo Čičin-Mašansker