sastanak

Podravka Vegeta nakon zajedničkog ručka u sjajnom raspoloženju krenula s pripremama za novu sezonu

Na kraju se curama obratio i glavni trener Zlatko Saračević te im je iznio svoja očekivanja i planove te ih upozorio na ono što slijedi. Čekaju ih naporne pripreme.

10:30h
0
Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

Za rukometašice Podravke gotova je ljetna pauza. U klupskim prostorijama okupile su se zajedno sa stožerom te dogovorili što i kako dalje. Kako to već postaje praksa otkad je trener Saračević u klubu, prvo su na rasporedu dvodnevna testiranja na KIF-u u Zagrebu, sve kako bi strični stožer vidio u kakvoj su fizičkoj spremi njihove igračice.

Nakon toga kreću pripreme u Koprivnici, u domaćoj gimnazijskoj dvorani, kao i na bazenima Cerine. Također su planirane i pripremne utakmice protiv ŽRK Osijeka, Siofoka, RK Krim i Duanea Braile, a njihovo odigravanje ovisit će i o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i Europi, a koju u Klubu aktivno prate, navodi se na klupskim stranicama. Zdravlje i sigurnost svih na prvome su mjestu.

Curama su se ovom prilikom obratili direktorica Kluba Vlatka Mihoci, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i trener Podravka Vegete Zlatko Saračević.

Direktorica Vlatka Mihoci igračicama i stožeru zaželjela je dobrodošlicu te im poželjela puno sreće u izazovima koji su pred njima.

– Još ne znamo kakva će biti sezona koja je pred nama. Nadamo se da će sve biti uredu, a mi ćemo dati sve od sebe da sve bude bez problema. Epidemiološka situacija je neizvjesna te ne možemo znati što nas očekuje sutra. Na nama je da se držimo svih mjera i preporuka. Pred vama je puno rada i treninga tijekom ovih priprema, a na vama je da se pokažete i dokažete. Želimo napraviti iskorak s obzirom na prošlu sezonu koja je, unatoč preranom prekidu, bila uspješna. Pred vama su veliki izazovi, a ja vam želim puno sreće i uspjeha u njihovom ostvarivanju – rekla je.

Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

Miranda Tatari Šimunović poželjela je dobrodošlicu igračicama te je pohvalila njihov rad tijekom korona krize, ali i tijekom ljetne pauze.

– Situacija u svijetu je trenutno takva kakva je, no mi ćemo raditi kao da ništa nije. Imamo jasno postavljene ciljeve, plan i program. Na vama je da ga se držite i naporno trenirate. Skupina Lige prvaka nije laka, no u Ligi prvakinja nema lakih utakmica. Od ove sezone novi je sustav natjecanja, a naš cilj je prolazak u drugu fazu natjecanja. U domaćim natjecanjima ciljevi nam ostaju isti kao i uvijek, a to je osvajanje Prvenstva i Kupa. Dužni smo glavnom sponzoru Podravki, ostalim sponzorima, ali i svim navijačima da damo sve od sebe i da postignemo čim bolji rezultat u svim natjecanjima u kojima ćemo sudjelovati. Na kraju, ja vam prije svega želim puno zdravlja, čuvajte se i idemo svi zajedno u nove pobjede – izjavila je Miranda.

Na kraju se curama obratio i glavni trener Zlatko Saračević te im je iznio svoja očekivanja i planove te ih upozorio na ono što slijedi. Čekaju ih naporne pripreme.

– Od sutra počinjemo trenirati “punim gasom”, plan i program su takvi kakvi jesu i mi ćemo ga se držati. Morate dati svoj maksimum, za loše igre ne postoji opravdanje. Na nama je da se dobro pripremimo kako bi, kada se počnu igrati utakmice, bili spremni za sve i svakoga – rekao je trener Saračević.

Nakon okupljanja cure i stožer otišli do Podravkinog rekreacijskog centra na ručak, a na njemu im se pridružio i član Nadzornog odbora Krunoslav Bešvir. Gospodin Bešvir igračicama se obratio u ime Nadzornog odbora, ali i glavnog sponzora Podravke.

Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

– Ponosni smo na vas i Klub te sve što činite za njega. Ponosni smo na vaše rezultate, ali i na sve što činite za promociju sporta i rukometa. U posljednjih nekoliko godina napravili smo veliki iskorak kako u sportskome smislu tako i u promociji grada Koprivnice kao grada rukometa. Veselim se sezoni koja je pred nama, a i pogled na vas dobro raspoložene pokazatelj je da je pred nama jedna odlična sezona. Vjerujem da unatoč situaciji u kojoj se nalazi cijela Europa pa tako i Hrvatska, a koja je posljedica pandemije koronavirusa da ćemo imati prilike uživati u utakmicama Lige prvakinja. Priželjkujem da se nađe način pa makar on bio da vi igrate, a mi vas pratimo preko TV-a umjesto s punih tribina kao do sada, no podrška navijača sigurno vam neće izostati. Koprivnica je grad rukometa i on će to zasigurno ostati u budućnosti. Glavni sponzor Podravka do sada je bio uz vas, a on će tamo ostati i u budućnosti! – rekao je Krunoslav Bešvir.

Ekipa Podravka Vegete za sezonu 2020/21

Vratarke: Antonia Tucaković, Magdalena Ećimović, Yuliya Dumanska

Kružne napadačice: Dragica Džono, Aneja Beganović, Elena Popović

Lijeva krila: Korina Karlovčan, Dijana Mugoša, Margarita Škarić

Desna krila: Ana Turk, Nikolina Zadravec, Bruna Zrnić

Vanjske igračice: Lucija Jandrašić, Selena Milošević, Dejana Milosavljević, Ivona Mrđen, Lea Franušić, Ana Buljan, Lamprini Tsakalou, Azenaide Danila Jose Carlos.

Stručni stožer ostaje isti kao i prošle sezone: glavni trener Zlatko Sarčević, pomoćni trener Antonio Pranjić, trenerica vratarki Barbara Stančin, kondicijski trener Nikola Golub, fizioterapeut Bojan Savić i pomoćni fizioterapeut Jurica Ivančan.

 

čitam...