17.9 C
Koprivnica
Petak, 9. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka Vegeta neriješeno sa KIF Vejenom
P

Ne propustite

090218-vejen-m
Prema ranijem dogovoru u srijedu je odigrana trening utakmica između petoplasirane ekipe danskog prvenstva KIF Vejen i Podravke Vegete, koja se u Koldingu priprema za susret s Ikastom.
Završilo je neriješeno 29:29, a u četvrtinama (igralo se 4×15 minuta) rezultat je bio 8:6, 14:12, 21:21. Trener Šuman nije mogao računati na ozlijeđene Melbeck, Young i Hojfeldt, a Zovko na Đokić, koja još uvijek nije mogla obaviti pregled oka.
U prve dvije četvrtine dogovorno su igrane obrane 6-0, u 3. četvrtini KIF Vejen je igrao obranu 5-1, a Podravka Vegeta držala je flaster na Maidi Arslanagić, dok se u završnici igralo slobodno. Zovko je u početku stavio udarni sastav s Jelčić, Todrovskom, Zebić, Franić, Pasičnik, Bulath i Šerić, a ulazila je i Penezić, koja je nepsoredno prije početka utakmica istegnula tetivu u peti. U durgoj četvrtini igrale su Ungureanu, Gaće, Lovrak, Tatari, Franić i Šerić, a u trećoj se igralo bez pivota, na kojeg su dolazile Gaće i ostale.
Mora se reći da je KIF Vejen igrao vrlo angažirano, pokretljivo, s punom snagom, što nije bila karakteristika Podravkinih igračica. Igrale su presporo, s puno grešaka i Zovko je na trenutke bio očajan takvom prezentacijom. Stekao se dojam kao da se opet pojavio pristup ”lako ćemo”, a s ni jednom danskom ekipom toga nema, a najmanje će biti s Ikastom. S takvom igrom Podravka se Ikastu ne može suprostaviti.
No, počelo je dobro, s dva-tri vodstva 0:1, 3:4 i 4:5, uz aktivnu igru Franić, ali onda se inicijativa prepustila Dankinjama, gdje su raspoložene bile Arslanagić i Erić, a poslije se priključila i Gustaffsonn, uz razigranu Svangard i krila Pastrup i Boesen. Todorovskoj lopta nije htjela u gol, vanjske igračice, pak, premalo su pucale, lopta se s 8-9 metara trpala na liniju, umjesto da se opalilo po golu.
Doduše, na golu je stajala također raspoložena Hojmark, a dvije četvrtine branila je i stara znanica Lindemann, koja je svojedobno bila na golu Walle Bremena u vrijeme žestokih okršaja s Podravkom, kada je u Bremenu ”stanovala” Anja Andersen. Podravkine golmanice uglavnom su dobro branile, ali su ”spavale” na brze udarce vanjskih, osobito Gustaffsonn, koja je i bila najbolja igračica susreta.
Utakmica je koristila jedino ako igračice Podravke Vegete shvate da pristup mora biti angažiraniji, a da rukometne zvijezde rađa zalaganje na terenu. Bez toga su i rukomet i rukometašice anonimni.

PRIJATELJSKA TRENING-UTAKMICA

KIF VEJEN – PODRAVKA VEGETA 29:29 (8:6, 14:12, 21:21)

KOLDING – Kolding Sporthale. Bez gledatelja. Sudac: Bilal Šuman (Danska).
KIF VEJEN: Lindemann (7+0), Hojmark (8+1); Kastrup 4, Fons, Binger 2, Arslanagić 5, Erić 3, Rakel 1, Gustaffsonn 8, Jessen, Boesen 2, Svangrad 4. TRENER: Bilal Šuman.
PODRAVKA VEGETA: Žderić (4+-), Unguranu (4+1), Jelčić (3+1); Kožnjak 2, Todorovska 2, Lovrak 4, Zebić 1, Gaće 4, Franić 4(2), Šerić 3, Pasičnik 1, Bulath 2, Tatari 1, Penezić 5(1). TRENER: Zdravko Zovko.
SEDMERCI: KIF Vejen 2(0), Podravka Vegeta 4(3).
ISKLJUČENJA. Bez isključenja.

IGRAČICA UTAKMICE: Jenü Gustaffsonn (KIF Vejen).
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

INVESTICIJA

Uskoro kreće nadogradnja zgrade suda u Đurđevcu. Janči: Zgrada će dobiti još jednu etažu, a i temelji će biti ojačani i prilagođeni protupotresnom standardu

Uskoro bi trebali početi radovi na nadogradnji zgrade suda u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka. Ovih dana očekuje se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti