SLAVI SE, SLAVI

Podravka Vegeta nije dopustila iznenađenje, Sesvete srušene za duplu krunu

Podravkašice su po 23. puta zasjele na vrh ovoga natjecanja.

18:51h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Rukometašice Podravke Vegete uzele su i drugi naslov ove sezone.

Nakon Prve HRL za žene, igračice trenera Zlatka Saračevića rezultatom 33-14 (16-6) slavile su protiv Sesvete-Agroproteinke u finalu Hrvatskoga kupa odigranom u Poreču, u dvorani Žatika, na Festivalu rukometa.

Podravkašice su opravdale status favoritkinja te uzele ukupno 23. naslov u ovome natjecanju koji ni u jednom trenutku finala nije bio upitan. Sesvečanke su povele u prvoj minuti, ali njihove nade pale su u vodu velikim nizom pogodaka s druge strane. Sljedeći puta mrežu J. Risović zatresle su tek u 13. minuti.

Dominantni prvi dio obilježila je Podravkina igračica N. Zadravec, pruživši publici, koju je činila i vjerna skupina pristigla iz Koprivnice, nekoliko atraktivnih prolaza s kvalitetnom završnicom. Dodajmo i kako je prvu obranu vratarka iz Sesveta upisala minutu prije odmora.

Drugo poluvrijeme nije rezultiralo iznenađenjem. Isprva su igračice trenera Branka Šebeka održavale zaostatak iz prvih 30 minuta. Široka klupa i sama kvaliteta potom su se pokazale kao prevelika snaga Podravke koja je nanizala nekoliko uspješnih napada i time stigla do uvjerljive, pa i očekivane pobjede.

Hrvatski kup, finale, subota, 17.30 sati:

Podravka Vegeta – Sesvete Agroproteinka 33-14

čitam...
Loading...