Podravka Vegeta pobijedila srpske prvakinje u Zaječaru

17:30h
0
110112-tekma

Podravka Vegeta pobijedila je u utakmici Regionalne lige srpske prvakinje Zaječar u Zaječaru 25:29 (13:13). Na Podravkinim reprezentativkama osjetio se umor od EP u Danskoj.

U pravo zbog te činjenica trener Neven Hrupec bio je prisiljen raditi neviđene vrlo uspješne miksove u ekipi, u kojima je bilo mjesta za sve igračice. Moralo se koristiti igračice racionalno.

Tako su u početku krila igrale Pongrac i Petković. Ambiciozni Zaječar puno je htio, ali je u toj želji i puno promašivao. Ipak je od početka poluvremena vodio. Kod 4:2 za domaće prvi puta u igru ulazi Havić i kasnije skok-šutom izjednačuje na 6:6. Podravka Vegeta igrala je koliko je trebalo da se održi razlika.

Dobro se snašla Pongrac, koja je odmijenila ozlijeđenu Zebić. Dala je u početku s krila tri od tri, kasnije doduše promašila kontru, ali nešto treba priznati i golmanicama. Vrlo dobra Mišković na vratima Zaječara, ali s druge strane odlična Marta Žderić. Jer osim što je Zaječar promašivao, Žderić je puno toga obranila. Ziceri su joj postali specijalnost, ali promijetili smo i pozitivne pomake u pozicijskoj igri, reagiranje na udarce iz vana i s krila. Marta +5.

U 1. poluvremenu Podravka Vegeta prvi puta je povela u 27. minuti, bio je to četvrti gol Pongrac (11:12), dobra Tatari povisila je na 11:13, ali je poluvrijeme ipak završilo 13:13.

U 2. poluvremenu na krilima su zaigrale Gaće u Pušić. Nikica Pušić brzo se vratila na klupu nakon što joj je Đerić obranila tri zicera. Gaće je davala lijepe, doumljene, inteligentne golove. Podravka je vodila cijelo 2. poluvrijeme, domaćima je trebala potpora, gledalište je bilo relativno tiho, pa je spiker zamolio za aplauz: ‘Ajmo aplauz, ‘ajmo vojsko’, apelirao je na 150 vojnika srpske vojske koji su popunili nekoliko redova na tribinama.

Hrupec je nastavio s promjenama, izmjenama i dobro je to radio i doveo još uvijek nespremnu ekipu do pobjede. U 52. minuti bilo je prvi puta tri razlike za Koprivničanke, 19:22, pa 19:23 i na kraju 25:29.

To je treća Podravkina pobjeda u Regionalnoj ligi.

ULAZ U DVORANU BESPLATAN

Ulaz u dvoranu Kraljevica bio je besplatan, ali s ulaznicom. Kotrole na ulazu su u međunardonim utakmicama rigorozne, osim za goste: Podravka Vegeta do utakmice nije imala ni najmanji problem. Kraljevica je sportski rekreacijski centar s nogometnim igralištem, dvoranom, teniskim igralištem, a na desetak minuta pješice nalazi se i skijalište. Naravno, sada bez snijega, jer je temperatura u Srbiji za vrijeme gostovanja Podravke Vegete bila na maksimumu od 8 stupnjeva, a moglo se spavati i kod otvorenih prozora.

PRIJEPODNEVNA ŠETNJA GRADOM

Vrijeme do utakmice rukometašice Podravke Vegete, uz izuzetnu pažnju domaćina i diskretnu MUP-a, provele su u jedonsatnom razgledanju grada. Prema tamošnjim propisima osim policajaca u uniformi, pratili su ih i policacji u civilu. Sigurnosne mjere su bile maksimalne, iako problema nije bilo. U šetnju se priključila i hrvatska reprezentativka, bivša igračica Podravke Vegete Martina Pavić, koja sada igra u Zaječaru. A da je svijet malen potvrdio je jedan stariji građanina. Priključio se Podravkinoj grupi gurajući bicikl i prijateljski obavijestio da je vojsku služio u – Koprivnici. Podravka Vegeta kreće iz Zaječara navečer, stiže u Koprivnicu nakon 9-10 sati putovanja u četvrtak u 5-6 sati ujutro. Magla i kiša usporavali su vožnju.

DOGOVORENA UZVRATNA UTAKMICA S KRIMOM

Podravka Vegeta uzvratit će pripremnu utakmicu Krimu. Dogovoreno je da se odigra u nedjelju 23. siječnja u večernjem terminu od 18 sati (koji se može pomicati ukoliko u to vrijeme bude prijenos nastupa muške reprzentacije Hrvatske u Švedskoj). Kasni termin je zato da bi se koprivnikčki treneri mogli vratiti s obaveznog trenerskog seminara od 21. do 23. siječnja u Zadru. Kako u srijedu 19. siječnja u utakmici Regionalne lige gostuje ovogodišnji pretendent na naslov europskih prvakinja podgorička Budućnost (18 sati), te u petak 21. siječnja Metalurg iz Skoplja (15,30 sati), to će se u Koprivnici u razmaku od pet dana igrati tri međunrodne utakmice, od toga dvije sa sudionicama završnice Lige prvakinja.

UTAKMICA 3. KRUGA REGIONALNE LIGE RUKOMETAŠICA

ZAJEČAR – PODRAVKA VEGETA 25:29 (13:13)

ZAJEČAR – Dvorana SRC Kraljevica. Gledatelja: 1800. Suci: Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović (obojica Crna Gora). Delegat WRHL-a: Božidar Đurković (Srbija).

ZAJEČAR: Mišković (9+0), Đerić (5+-), Kačarević (1+-); Matić 2, Pavić 6, Kukić 2, Koperec 3(1), Živković 1(1), Krpež 3(1), Damnjanović 3, Števin 1, Vučković 3, Mitrosevska, Nišavić 1, Pop-Lazić, Milanović. TRENER: Duško Milić.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (15+0), Jelčić (-), Kapitanović (1+0); Čović 1, Vukojević, Kožnjak 1, Pongrac 4, A. M. Beljo, Petković 1, Gaće 4, Milanović Litre 1, Pasičnik 4(2), Havić 3, Tatari 6, Nikčević 4, Pušić. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Zaječar 3(3), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: Zaječar -, Podravka Vegeta 6 min. (Havić 2+2, Nikčević 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).

čitam...