Podravka Vegeta pobijedila u Pljevljima

18:33h
0

091219-biseri-mPodravka Vegeta zabilježila je i petu pobjedu i uz jedan neriješeni rezultat zajedno s Budućnosti, koja ima utakmicu više, sa 11 bodova vodeća je ekipa Regionalne lige. U nedjelju navečer u Pljevljima su Koprivničanke svladale ekipu domaćina Biseri Pljevlja sa 28-35 (14-17).

Podravka Vegeta otputovala je u Pljevlja na utakmicu 14. kola Regionalne lige bez kapetanice Mirande Tatari, koja je ostala u hotelu u Podgorici i koju je s dodatnim lijekovima zbrinuo fizioterapeut Budućnosti. Dvorana Ada u Pljevlju grijana je, ali je svejedno bilo hladno.

Motivirane Pljevljanke pružile su odličan otpor u prvom poluvremenu. Jelčić je, međutim, dobro branila, čak i dva sedmerca, a Petković, Penezić i Pasičnik bile su pri udarcu, pa je prvo poluvrijeme golom Pasičnik u zadnjoj sekundi završilo ipak na pristojnih tri razlike, 14-17. Zovko je i u Pljevljima eksperimantirao u igri sa sedam igračica u polju, bez vratarke, jednom je opet pao zgoditak na prazan gol, ali su i zabijena dva gola.

U drugom poluvremenu počelo je izjednačeno. U 39. minuti bilo je 19-24. U tom razdoblju Podravka Vegeta nije zabila gol s dvije igračice više, pa onda ni s jednom viška, da bi Poljak tek u 45. minuti, nakon 6 minuta bez gola, zabila za 20-25.

Do kraja utakmica je odrađena s pola snage, jer Biseri Pljevlja nisu mogli parirati kvalitetom i snagom. Odlična je bila domaća golmanica Milenković sa 17 obrana, a također i igračica Stojanović.

Kod Podravke Vegete istaknula se realizacijom Petković, a gotovo sve su se upisale u listu strijelaca, jedino je Šerić ostala bez gola. Podravka Vegeta u Koprivnicu dolazi u ponedjeljak navečer, a u utorak ujutro je okupljanje A i juniorske reprezentacije u Zelini.

14. KOLO REGIONALNE LIGE

BISERI PLJEVLJA – PODRAVKA VEGETA 28-35 (14-17)

PLJEVLJA – Sportski centar Ada. Gledatelja: 300. Sutkinje: Branka Marić i Zorica Mašić (obje Srbija). Delegat WRHL-a: Radoš Rakovčević (Crna Gora).

BISERI PLJEVLJA: Popović (-+0), Kostić (-), Milenković (17+0); Racković 5, Mujović, Marković 1, Nenezić 2, Božović 3(1), Stojanović 9(4), Mišurović, Novaković 1, Klikovac 3, Dragaš 1, Grozdanić 3(1). TRENER: Marko Ivanović.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (9+0), Jelčić (9+0); Čović 3, Vukojević 2(1), Kožnjak 5, Beljo 1(1), Petković 9(1), Zebić 4, Gaće 1, Poljak 1, Šerić, Pasičnik 3, Penezić 6(2). TRENER: Zdravko Zovko.

SEDMERCI: Biseri Pljevlja 9(8), Podravka Vegeta 6(5).

ISKLJUČENJA: Biseri Pljevlja 8 minuta (Racković, Božović, Mišurović, Klikovac), Podravka Vegeta 8 min. (Petković, Gaće, Šerić, Penezić).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Petković (Podravka Vegeta).

čitam...