delo ehf lp

Podravka Vegeta putuje kod snažnog Odensea, D. Milosavljević: Želimo dati sve od sebe, nadamo se što boljem rezultatu

Nakon brončane medalje, zlatnog sjaja, Dejana Milosavljević nije puno slavila, nekoliko dana je napunila baterije i vratila se u puni pogon kako bi bila što spremnija za nove izazove. Ona vjeruje u ekipu i zna da će ih atmosfera nositi kroz daljnji europski put.

11:17h
0
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta

U petak u jutarnjim satima ekipa Podravka Vegete kreće put Danske gdje ih očekuje uzvratna utakmica 10. kola DELO EHF Lige prvakinja protiv domaćina Odense Håndbold. Nakon poduže stanke koja se za dio ekipe nametnula zbog reprezentativnih, a za dio pak zbog novih slučajeva koronavirusa, u redove Podravke Vegete, ritam se vratio u normalu. Ekipa je nakon blagdana s puno treninga ostvarila kontinuitet na parketu i vratila se standardnim klupskim obavezama i pripremama za nove europske izazove.


Podsjetimo, Odense je u Koprivnici slavio rezultatom 17:33, a da je to bio samo težak dan za ekipu, imat će prilike pokazati već ove subote u 16 sati i nametnuti se trčanjem i karakterom onako kako su to već radile s nekim danskim ekipama.

– Najveći problem je što već duže vrijeme nismo imali utakmica, ali cure rade maksimalno i imamo dobru atmosferu. Činjenica je da bi nam kontinuitet utakmica mogao pokazati stvarno stanje na terenu, ali idemo tamo odigrati maksimalno i pokazati sebi, a i svima ostalima da domaći poraz protiv Odensea nije bio realan – rekao je Saračević.

Zdravstveno stanje ekipe je u ovom trenutku dobro, a očekuje ih još jedno testiranje na Covid uoči putovanja i to u četvrtak nakon čega u petak mogu sigurno krenuti na put. O kvaliteti danske ekipe ne treba govoriti mnogo, vrhunska skandinavska ekipa koju krase velika nizozemska imena i megazvijezde ženskog rukometa.

Tu su Groot, Abbingh i vratarka Wester koje su možda i tri najjače igračice u Nizozemskoj. Ono što je karakteristično za tu ekipu jest atraktivan i brz rukomet koji se sve više viđa u europskim utakmicama. Da je ekipa spremna, nema sumnje, a o zdravstvenom stanju ekipe nakon pauze zbog samoizolacije te povratka u puni pogon treninga je progovorio trener Saračević.

Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta
Tsakalou je upitna za susret // Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta

– Poslije svega što smo prošli napravili smo solidan broj treninga i vratile su nam se Ivona Mrđen i Lucija Jandrašić koje rade punim intenzitetom nakon dužeg razdoblja i to su dobre vijesti. Ostatak ekipe je u dobrom stanju i rade u punom programu osim Lamprini Tsakalou koja ima nekih zdravstvenih problema već jedan duži period – zaključio je.

Nakon brončane medalje, zlatnog sjaja, Dejana Milosavljević nije puno slavila, nekoliko dana je napunila baterije i vratila se u puni pogon kako bi bila što spremnija za nove izazove. Ona vjeruje u ekipu i zna da će ih atmosfera nositi kroz daljnji europski put.

– Jako dobro treniramo otkad smo se okupile. Mogu ovaj intenzitet okarakterizirati i kao mini-pripreme. Moram reći da sam jako zadovoljna kako smo odradile ovaj ciklus. Želimo dati sve od sebe u subotu i nadamo se što boljem rezultatu. Ima i mana u ovoj priči, a to su utakmice koje zajedno nismo odigrale već više od mjesec i pol dana zbog korone i prvenstva, ali to nas ne smije omesti nego nam dati još jedan motiv više da damo svoj maksimum i pokažemo karakter – rekla je Dejana.

Utakmica je na rasporedu 9. siječnja u 16 sati, prijenos je na drugom programu Arena Sport televizije.

čitam...