Kvalifikacijski turnir za elitno natjecanje

Podravka Vegeta putuje u Norvešku po Ligu prvakinja

12:06h
0
Njemački Thuringer mogući je ponovni gost u Koprivnici // Foto: Mario Kos
Njemački Thuringer mogući je ponovni gost u Koprivnici // Foto: Mario Kos

– Najviše smo se bavili s Nizozemkama, Dalfsenom, prvom utakmicom. Nije realno da se spremamo za tri ekipe. Realno je da se spremamo za Nizozemke, a onda ćemo vidjeti – rekao je u najavi turnira trener Podravke Goran Mrđen.

Rukometašice koprivničke Podravke Vegete ovoga će vikenda tražiti mjesto u najelitnijem rukometnom natjecanju, Ligi prvakinja, a put među 16 najboljih ekipa Europe vodi kroz norveški Drammen, mjesta gdje će Podravkašice odigrati kvalifikacijski turnir.

Turnir sadrži četiri ekipe, a uz Podravku, tu su još domaćin Glassverket, turska Ankara Yenimahalle i nizozemski Sercodak Dalfsen, prvi suparnik koprivničkog sastava. Pobjednik norveškog razigravanja ostvaruje plasman u grupu A Lige prvakinja u kojoj se već nalaze crnogorska Budućnost, njemački Thuringer i francuski Metz, dok će preostale tri ekipe natjecanje nastaviti u EHF Kupu. Drugoplasirani i trećeplasirani u trećem kolu, a posljednji u drugom.

Prvu utakmicu Podravkašice će odraditi sutra, u subotu, s početkom u 19 sati protiv nizozemskog Sercodak Dalfsena. Glassverket i Ankara igraju u 16.30, a još se dvije utakmice očekuju i dan poslije. U nedjelju u 15.30 na rasporedu je susret za treće mjesto, a u 18 sati finale.

– Najviše smo se bavili s Nizozemkama, Dalfsenom, prvom utakmicom. Nije realno da se spremamo za tri ekipe. Realno je da se spremamo za Nizozemke, a onda ćemo vidjeti. Ako će biti Turkinje, onda će to na određeni način biti sporiji rukomet s više hakla s obzirom na znanje igračica, a ako su Norvežanke, onda je to nešto slično kao i s Nizozemkama, s puno trke, brzo završenim napadima, pa će biti bitno brzo vraćati se iz napada. To je bitno, ali da i naša realizacija bude bolja – službene klupske stranice prenose izjavu trenera Gorana Mrđena koji je ukratko opisao što očekuje njegovu ekipu.

Iako od ekipa na norveškom kvalifikacijskom turniru Podravka posjeduje daleko najviše europskog iskustva, te obiluje bogatom poviješću, trener Mrđen oprezan je oko izbora glavnih favoritkinja.

– To s favoritima je tanko. Kad je Podravka Vegeta išla u Kragujevac na kvalifikacije prije dvije godine Midtjylland je bio 90 posto favorit, pa nije prošao kvalifikacije, prošli smo mi. A te Dankinje su te godine osvojile sve osim tih kvalifikacija za LP. Kvalifikacije su početak natjecanja u toj sezoni i još se puno toga ne zna. No, tko god pobijedio u drugoj polufinalnoj utakmici, mi smo postavili cilj i s kim god igrali želimo pobjedu. Budu li to Norvežanke, daj Bože da nakon ‘sto godina’ pobijedimo u Norveškoj. Htjeli bismo biti ti koji će prvi puta dobiti utakmicu u Norveškoj – kazao je za službene klupske stranice Mrđen.

Grupna faza Lige prvakinja počinje 14. listopada, a Podravka će za tjedan dana započeti i s domaćim prvenstvom. No, prije svega, sutra, u subotu na rasporedu je Sercodak Dalfsen u 19 sati.

čitam...