NOVA PRAVILA

Podravka Vegeta smještena u četvrti pot Lige prvakinja, poznat datum ždrijeba

Iz svakoga će pota po dva kluba ići u jednu skupinu, s time da dva iz iste države ne mogu biti dijelom iste skupine.

10:01h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Navijače Podravke Vegete razveselila je vijest prema kojoj će RK Podravka Vegeta i sljedeće sezone, treću godinu zaredom, biti dio Lige prvakinja. Nakon što je Europska rukometna federacija donijela tu odluku, saznali smo i raspored po potovima iz kojih će klubovi biti razvrstani u skupine. Podsjetimo, Liga prvakinja ove godine igra se u novome formatu s po dvije skupine s osam klubova u svakoj.

Podravka je u četvrtome potu s Krim Mercatorom, Odense Handboldom i BBM Bietigheimom. Györi ETO KC, Rostov-Don, Metz Handball i SCM Râmnicu Valcea čine najjači, prvi pot. U drugome su WHC Budućnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand i BV Borussia 09 Dortmund, dok su u trećem ruski CSKA, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball i CSM Bukurešt.

Iz svakoga će pota po dva kluba ići u jednu skupinu, s time da dva iz iste države ne mogu biti dijelom iste skupine. Odigrat će se 14 kola, nakon čega će dva najbolja iz svake skupine ići direktno u četvrtfinale, a klubovi od trećeg do šestog mjesta morat će se izboriti za nastavak kroz razigravanje. Dakle, svega dva najlošije plasirana kluba iz svake skupine neće nastaviti natjecanje.

Ždrijeb elitnog natjecanja ženskog rukometa održat će se 1. srpnja u 18 sati, uz izravan prijenos na Facebook stranici i YouTube kanalu EHF-a te na ehfTV-u.

čitam...
Loading...