Podravka Vegeta u subotu dočekuje norveški Byasen

15:01h
0

091030-pasicnik-jelcic-mNakon poraza na premijeri u Leipzigu, pred Podravkom Vegetom je domaća utakmica s Byasenom, drugoplasiranim sastavom Norveške. Igra se u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici u subotu s početkom u 16 sati, uz izravni prijenos na HTV 2.

– Prije svega pozivam gledatelje da na utakmicu dođu u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe. Nadam se pobjedi, kao i uvijek, a utakmica će sigurno biti zanimljiva. Osnovni nam je zadatak obrana i sprečavanje pucanja, ne kao u Leipzigu, gdje nismo u 1. poluvremenu napravile pošteni faul. Dobile smo batina, i to glupo, a nismo vratili. Mislim u sportskom smislu – rekla je Svitlana Pasičnik, najiskusnija Podravkina igračica.

Ivana Jelčić nije dobro branila u Leipzigu, tek za nijansu više pokazala je Marta Žderić, ali to je premalo za razinu Lige prvakinja.

– Pozvala bih navijače da velikim posjetom naprave atmosferu, kao što je bila prošlih godina na utakmicama Lige prvakinja. Ugodno je igrati kad je dvorana puna. Byasen je jako dobra ekipa, s više norveških reprezentativki. Ključno će biti da odigramo dobru obranu, puno bolje nego što je to bilo u subotu u Leipzigu i da spriječimo njihove brze kontrapanade. I doprinos golmanica trebao bi biti na ovoj utakmici veći nego tamo – priznala je Ivana Jelčić.

Trener Zdravko Zovko upozorava da je Byasen jači od Leipziga.

– Igraju čvrstu, jaku obranu, na čelu s golmanicom koja im je najjača poluga. Individualno možda i nisu toliko jake, ali kolektivno drže strašan ritam svih 60 minuta, puno trče, čime melju protivnike i dolaze do kvalitetnog rezultata. Obrana kakvu smo igrali u Leipzigu ne može nam donijeti rezultat u Ligi prvakinja. Primili smo 35 golova, a to ne ide samo na dušu vratarki, već je to posljedica mekane i blage igre, što Liga prvakinja ne dozvoljava. Obrana mora biti čvrsta, granitna, agresivna, u kojoj i golmanice moraju dati svoj doprinos – izjavio je Zdravko Zovko.

Također u subotu, ali u 16,15 sati, na rasporedu je i druga utakmica A skupine Lige prvakinja, u kojoj će danski Viborg biti domaćin njemačkom Leipzigu.