briljirale vratarke

Podravka Vegeta upisala nova dva boda u Pitomači, domaće rukometašice 50 minuta pružale sjajan otpor

U 50. minuti drugog poluvremena ekipa Pitomače približila se na samo gol zaostatka, bilo je 24-25, međutim u sljedećem napadu Koprivničanki Pitomači je isključena Šandor tako da su im smanjene šanse za izjednačenjem.

19:25h
0
Rk Podravka - Rk Pitomača
Foto: Ivan Brkić

U sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića igrao se podravski derbi Prve HRL za žene. Trenutno najbolja momčad Prve lige, Podravka Vegeta, gostovala je kod Pitomače. Jedanaestoplasirana momčad ugostila je aktualne prvakinje države koje su na dobrom putu da obrane naslov.

Pitomačanke su pružile dobar otpor, no više od toga nisu mogle. Prvo poluvrijeme završilo je s dva razlike za gošće iz Koprivnice, a briljirala je Kapitanović koja je imala 50 posto obrana (11/22).

U 50. minuti drugog poluvremena ekipa Pitomače približila se na samo gol zaostatka, bilo je 24-25, međutim u sljedećem napadu Koprivničanki Pitomači je isključena Šandor tako da su im smanjene šanse za izjednačenjem. Podravka je to iskoristila i golovima Dore Krsnik odvojila se prvo na tri pogotka prednosti, a zatim su Vidak i Horvat digle na pet razlike.

Susret je završio pobjedom Podravka Vegete rezultatom 25-32.

Kod domaćih rukometašica najefikasnija je bila bivša Podravkašica Maja Kožnjak zabivši 6 golova, no moramo napomenuti kako je bila i najveći potrošač lopti, promašila je gol čak 13 puta.

Kod Podravke Vidak je upisala 8 golova, povratnica Dora Krsnik zabila je 6 golova, a Karlovčan i Debelić, inače stopostotna danas, po 5. Valja istaknuti obje golmanice Podravke danas, i Kapitanović i Jukić upisale su velik postotak obrana, Kapitanović je ostala na klupi drugo poluvrijeme, dok je Jukić obranila 13 od 27 upućenih udaraca.

Prva HRL za žene, 14. travnja, 18 sati

ŽRK Pitomača – RK Podravka Vegeta 25-32