Podravka Vegeta vrlo dobro počela na Terszol Kupu u Mađarskoj

16:43h
0

090821-podravka-m

Bitno oslabljena Podravka Vegeta pobijedila je, navodno ove sezone ojačani, rumunjski ”U” Jolidon Cluj u prvom susretu na Terszol kupu u mađarskom Székesfehérváru s 36:28 (19:7).

Kvalitetna razlika je mnogo veća, jer je trener Podravke Vegete Zdravko Zovko žrtvovao kvalitetu za kvantitetu.

Naime, uposlio je i šest igračica Podravke Lino, pa smo primijetili da zapravo u Mađarskoj nastupa Podravka Lino pojačana s devet prvotimki. Na put nisu išle Jelčić, Kožnjak i Tarle zbog bolesti i ozljeda.

Prvo poluvrijeme bilo opet, nakon turnira u Vácu, vrlo dobro izdanje Koprivničanki, s vrlo dobrom obranom, pa su prisiljavale rumunjsku stranu da često odlazi u pasivnu igru.

Istodobno, oba krila, Gaće i Zebić imale su strahovit učinak. Kad se tome doda nešto promašenih lopti, nešto stajanja na crtu, tu i tamo obrana golmanica (Rumunjke su imale sve golmanice s brojem 12!?), onda Zovko poslom kojeg su obavila krila može biti super zadovoljan. I Žderić je sjajno branila prvo poluvrijeme. Sve je pokvarila u drugom, kad je uhvatila samo dvije lopte. Dobre Petković i Tatari, Penezić: obično se kaže ”rezervirana”.

U 2. poluvremenu Zovko je dao priliku ”Linicama”. Razlika u iskustvu i u kvaliteti je golema. Ne snalaze se još dobro. Treba više trčati, brže igrati i razmišljati. Ali, eto, prolazi već i drugi turnir, a one su tu, igraju hrabro koliko mogu. Na ovim turnirima to i ide, ići će i u Regionalnoj ligi, ali u Ligi prvakinja učinak se može očekivati samo od ”starih”. U subotu prije podne Podravka Vegeta igra s mađarskom Békéscsabom, a poslije podne s domaćinom Alcoom.

TERSZOL KUP

PODRAVKA VEGETA – U JOLIDON CLUJ 36:28 (19:7)

SZÉKESFEHÉRVÁR – Sportska dvorana Köfém. Gledatelja: 150. Suci: Szabolcs Bóna i Balász Miskei.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (13+1), Jukić (2+-); Čović 1, Vukojević, Pongrac, Petković 7(2), Lovrak 4, Zebić 5, Gaće 7, Poljak 1, Šerić 1, Pasičnik 2, Franjić, Tatari 4, Penezić 4. TRENER: Zdravko Zovko.

”U” JOLIDON CLUJ: Petroczi (3+0), Suba (3+1), Berei (0+-); Paraschiv 3, Dinca 4, Muresan, Joldes 1(1), Brinzan 5, Birsan 1, Tudorache 1, Tetean, Crap 3, Turcas, Vintila 5(3), Oltean 5. TRENER: Gheorghe Covaciu.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), ”U” Jolidon Cluj 7(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Čović, Poljak, Pasičnik i Franjić po 2), ”U” Jolidon Cluj 8 minuta (Paraschiv, Brinzan, Prisan i Turcas po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).