Podravka žarko želi pobjedu nad Zvezdom

19:39h
0
100705-hrupec-m

Podravka Vegeta u nedjelju u 17,15 sati igra zadnju ovosezonsku utakmicu u Ligi prvakinja. Suparnik je ruska Zvezda iz Zvenigoroda. ”Mi se maksimalno pripremamo za tu utakmicu, želimo pobijediti, mislim da imamo realne šanse”, rekao je trener Podravke Vegete Neven Hrupec.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Mislim da je konačno bilo vrijeme da nam se neke stvari i poklope i da uzmemo te bodove koju su nam možda čak jako bitni za iduću sezonu. Igračice su fizički zdrave i nadam se da ćemo u svojem naumu i uspjeti – dodao je.

Protiv visoke obrane brzo i kombinatorno

Kako protiv visoke zone Ruskinja, pitanje je koje se objektivno nameće, jer su ruske djevojke izuzetno visoke i snažne.

– Teška je utakmica bila u Rusiji, ali smo vidjeli da se može, pogotovo u prvom poluvremenu. Nadam se da ćemo s brzom i kombinatornom igrom odigrati i ovu utakmicu ovdje, sa snažnom obranom i na tim stvarima radimo cijeli ovaj tjedan i ja se nadam da ćemo svoje zamisli pretočiti u djelo i doći do vrijedne pobjede i dva boda. Sigurno da će biti teško. Nikčević bi trebala biti jedna od ključnih igračica, koja bi trebala tu visoku zonu propucati, da ne moramo igrati samo jedna na jedan, ali nadam se da imamo rješenja i na tome radimo i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti pobjedu.

Hrupec: Smatram da nismo razočarali

Iako još nije vrijeme za ocjenu sezone, Hrupec je na presici uoči utakmice na pitanje novinara ipak proširio i tu temu:

– Ne bih ocjenjivao, ocjenjivali su već drugi, a ja ću podvući crtu nakon zadnjeg kola. Smatram da sezona nije razočaravajuća, jer smo napravili sve što je bilo u našoj moći, a žao mi je što nismo uzeli bodove gdje smo bili blizu. Igračice rade izuzetno pošteno, maksimalno korektno, dale su sve od sebe, a što nismo uspjeli dobiti utakmicu u Ljubljani, mislim da je za to bila ”kriva” izuzetno raspoložena Krimova vratarka Grubišić, koja je u presudnim trenucima skinula ključne kontre i sedmerac i po našim analizama utakmice jesmo napravili pogreške, ali da smo zabili barem jednu od one četiri kontre i sedmerac, mi bi tamo uzeli bodove. Kad nam Krim za 57 minuta s takvom vanjskom linijom, kakvu si mi ne možemo priuštiti, postigne samo 21 gol, onda mislim da trener nije odredio lošu taktiku, da smo igrali jako dobro, ali, nažalost, nisam mogao ugurati loptu u gol. Teško mi je kada sad čujem da smo totalno razočarali, onda. Mislim da dajemo sve od sebe maksimalno pošteno i mislim da radimo dobru stvar, a sada s pridošlom Havić, žao mi je što nije došla ranije, možemo postaviti još bolju obranu, korektniju i uz neke preinake, koje treba napraviti u klubu, mislim da ćemo iduće sezone imati odličnu ekipu. Možda smo s nekim drugim investicijama mogli uzeti dva ili četiri boda i da nam se dogodi to što se dogodilo Ciboni, da su im ugasili svjetlo u dvorani, napravili 65 milijuna kuna duga, i onda bi valjda bili svi sretni, sljedeće sezone bi valjda zaključali vrata. Ja mislim da Uprava radi dobar posao, da smo na dobrom putu. Tri nove cure su tu koje igraju tek prve utakmice Lige prvakinja, sigurno da im je to bilo jedno veliko opterećenje, ali i jedno veliko iskustvo i ja se nadam da uz jedno pametno restrukturiranje kluba vraćamo dugove. Cure, kažem još jedanput, stvarno pametno i dobro rade. Nadam se da ćemo iduće sezone biti bolji, a ne bojim se ni kvalifikacija za Ligu prvakinja, ako ostanemo ovakvi, malo se presložimo i dovedemo ono što nam je još bitno, da možemo iduće godine igrati bitniju ulogu. Ako smo se sada mogli nositi s najjačim klubovima Europe, onda mislim da nam malo fali i da iduće godine možemo imati izvrsnu ekipu i imati još bolje rezultate, a osnovni ciljevi, koje smo postavili, su prvenstvo i kup. I ne bih podcjenjivao to da su cure uzele prvi dio hrvatskog prvenstva i osvojile maksimalni broj bodova uz gol razliku +200, a ući ćemo i u Final Four Regionalne lige kao i prošle godine, isprofilirati i izbalansirati ekipu do kraja i iduće godine imat ćemo super-ekipu. Podvući ću crtu nakon Lige prvakinja, ali smatram da nismo razočarali, pogotovo to ne mogu reći za djevojke – u dahu je izgovorio Hrupec.

Palčić: Ostvarili smo ciljeve

Na to se nadovezala direktorica Božica Palčić:

– Mislim da nova Uprava na čelu s predsjednikom Bešvirom dobro radi i da su na početku sezone postavljeni ciljevi, stabiliziranje kluba, da se riješe dugovanja, a što se tiče sportskih ciljeva to su prvenstvo i kup te da što bolje prezentiramo klub u Europi. Mislim da smo to ostvarili.

Hrupec: Sve utakmice vani odigrali smo vrlo korektno

Hrupec je još dodao:

– Jedina utakmica na kojoj smo možda podbacili je doma sa Györom. Gledajući utakmicu Györa s Krimom, sa Zvezdom, razvalili su ih 10 razlike i u gostima i doma, Györ je objektivno sada jedna vrlo jaka ekipa i tu smo možda psihički pali, jer smo mislili da možemo, ali ako gledamo tri utakmice vani, gdje je Podravka do sada uvijek vrlo teško igrala i ostvarivala bodove, da smo sve tri utakmice vani odigrali vrlo korektno i bili smo blizu bodova. Malo je nedostajalo te sportske sreće, i možda nekih drugih stvari, koje sad ne bih potencirao, jer sedmerci na Tatari ili Kožnjak u Györu bi nam donijeli možda bod ili dva i s pobjedom protiv Zvezde bi igrali i dalje. Znamo da moramo platiti cijenu. Ja u ove cure vjerujem i te cure su na dobrom putu da se dobro razvijaju i da složimo pravu ekipu i da iduće godine imamo i stabilan klub i puno jači klub i da idemo u dobrom pravcu – zaključio je Hrupec.

čitam...