prvenstvo balkana

Podravkašica Lana Nogić u Grčkoj uzela srebrnu medalju, ludbreške sestre Besek osvojile zlato i broncu

Zahvaljujući ovim rezultatima Hrvatska je u ukupunom poretku zauzela treće mjesto

08:57h
0
Sjajan dan imale su naše hrvačice // Foto: HK Podravka

Sjajne vijesti stižu nam ih grčkog grada Xanthija, gdje je hrvačica Podravke, Lana Nogić, osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Balkana. Tamo je branila boje hrvatske reprezentacije, a do ovog fenomenalnog rezultata stigla je u četvrtak, kada je odradila čak pet borbi.

Prve u grupi, gdje je u kategoriji do 57 kilograma upisala dvije pobjede i poraz. Slavila je protiv Grkinje Peridiki i Makedonke Nedelovske, a izgubila, također, od Grkinje Ampelidou. Grupnu fazu završila je na drugom mjestu te ju je u polufinalu čekala Srpkinja Petrović, koja je osvojila svoju grupu.

Međutim, Nogić ju je sredila i osigurala finale protiv znankinje Ampelidou. Nažalost po našu hrvačicu, domaća predstavnica bila je uspješnija i u finalu te je na bodove osvojila zlatnu medalju. Lana se morala zadovoljiti srebrom, što je, također, odličan rezultat.

Općenito gledano, odlična je bila hrvatska reprezentacija u Grčkoj. U konkurenciji od 13 zemalja mlade Hrvatice ekipno su osvojile treće mjesto, iza Grčke i Bugarske. Velike zasluge za to idu ludbreškim sestrama Besek, koje su također stale na pobjedničko postolje. Sandra je bila prva u kategoriji do 61 kg, a Marta treća u kategoriji do 65 kg.

Lana Nogić slavi srebrnu medalju // Foto: HK Podravka