0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
hrvački turnir

Podravkašicama pet medalja na prvo Zlatnoj kokici, ekipno su treće, Lara Blažeković najbolja na cijelom turniru
P

Hrvalo je preko 100 natjecateljica iz šest zemalja, odnosno 20-ak klubova

Ne propustite

Ukupno pet medalja, jednu zlatnu i brončanu te tri srebrne, osvojile su hrvačice Podravke na prvom međunarodnom turniru Grada Koprivnice “Zlatna kokica”. To je bilo dovoljno za treće mjesto u ukupnom poretku, a koliko je to velik rezultat najbolje dokazuje činjenica da je na turniru hrvalo preko 100 natjecateljica iz šest zemalja, odnosno 20-ak klubova. Stigli su tako na prvi turnir za djevojčice u Koprivnici predstavnici iz  Slovačke, Slovenije, Austrije, Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Kako poručuju iz kluba, konkurencija je bila vrlo jaka, a boje Podravke branilo je osam natjecateljica koje su vodili treneri Ivan Lončarić i Saša Šprem. Natjecalo se u tri uzrasne kategorije, a u konkurenciji najmlađih hrvačica Podravku su predstavljale dvije hrvačice i obje se došle do medalje. Maša Mandić osvojila je srebro u kategoriji do 35 kilograma, a Katja Feljak broncu u kategoriji do 25 kilograma.

Sigrid Zobundžija i Petra Toth hrvale su u uzrastu mlađih djevojčica (2011.-2013.). Sigrid, kao najmlađa u toj uzrasnoj skupini, nastupila je u kategoriji do 28 kilograma te je izgubila obje borbe, dok je Petra dogurala do polufinala, gdje je izgubila na bodove, a isto se dogodilo i u borbi za treće mjesto.

Zlatna kokica
Foto: HK Podravka

Najuspješnija podravkašica, ali i hrvačica cijelog turnira, bila je Lara Blažeković koja je nastupila u kategoriji do 39 kilograma. Sve tri borbe pobijedila je bez izgubljenog boda, a odlukom većine trenera s turnira, koji su činili stručnu komisiju, Lari je pripala i nagrada za najatraktivniju hrvačicu turnira „Trofej Inducta++.“.

Korina Rogić nastupila je u težinskoj kategoriji do 50 kilograma i s jednom pobjedom i dva poraza završila peta, a u istoj kategoriji natjecala se i Rajna Tot, koja je bila druga. Upisala je dvije pobjede i poraz u finalu. Druga je bila i starija djevojčica Vida Ruđic, koja je hrvala u kategoriji do 66 kilograma.

Kao što smo napomenuli u uvodu, Podravka je ekipno završila treća, drugi je hrvački klub iz Sesvetskog Kraljevca, a na najvišem ekipnom postolju završile su djevojčice iz mađarskog Del-Zselic kluba.

Zlatna kokica
Foto: HK Podravka
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti