EHF KUP

Podravkašice putuju u Mađarsku na sraz s megaprotivnicama, Saračević: Siofok je jedna od najboljih ekipa u Europi

Utakmica je na rasporedu u subotu u 17 sati.

13:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podravka Vegeta na savršen je način otvorila EHF kup. Prvo je dvorani Gimnazije Fran Galović pala rumunjska Magura Cisnadie, nakon čega su igračice trenera Zlatka Saračevića u triler-završnici slomile danski Kopenhagen. Slijedi 3. kolo u kojemu će gostovati u Mađarskoj kod Siofoka, aktualnog prvaka EHF kupa.

– Siofok je jedna od najboljih ekipa u Europi. Nemaju povijesnu priču, međutim ulažu jako puno. Znamo da će biti teško. Naš je cilj osvojiti osam bodova i tako se plasirati u drugo kolo. Imamo još četiri utakmice, idemo jednu po jednu – započeo je Saračević.

Foto: Ivan Balija
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Balija

Na pakleno gostovanje, kakvim su ga uz trenera okarakterizirale igračice Jovana Risović i Lea Franušić, idu bez euforije unatoč dvjema pobjedama. Inače, u redovima Siofoka igra nekolicina vrhunskih igračica, kao što su hrvatske reprezentativke Katarina Ježić i Andrea Penezić, mozak ekipe Nerea Pena ili pak Andrea Kobetić.

– Oni su kvalitetna, iskusna ekipa. Stalno igraju europska natjecanja. Neovisno o tome što igramo u gostima, vjerujemo da se možemo nositi s njima – optimistično je kazala J. Risović, na čiju se izjavu nadovezala Franušić.

– Pobjede su nas podigle, ali na njima ne smijemo stati. Čeka nas teška utakmica, borit ćemo se do zadnje minute – tvrdi vanjska igračica Podravke.

Rk Podravka - Rk Krim
Jovana Risović // Foto: Ivan Brkić

Svakodnevno, kažu, pregledavaju snimke mađarskih protivnica koje su, dojam je, jake na svim pozicijama. Kako bi ilustrirao njihovu kvalitetu, Saračević je dodao da su u Rumunjsku otputovale bez triju glavnih igračica te svejedno uvjerljivo slavile.

Lea Franušić // Foto: Mateo Alečković

– Kvalitetni smo, koliko nam dopuste igrat ćemo svoju igru. Cure rade i treniraju, atmosfera je odlična. U Kopenhagenu smo se prepali danske trke, a na kraju smo ih dobili na trku. Moraš se prilagoditi protivničkoj igri, s time da želimo isforsirati našu igru. Zdravi smo, imamo širinu. Najviše glavobolje prave mi rotacije. Mijenjajući jednu igračicu, moramo ponekad mijenjati i tri pozicije u obrani – objasnio je trener.

Naglasio je kako im počinje suludi tempo koji nakon Siofoka donosi ogled s Bjelovarom, pa ‘revanš’ protiv Mađarica u Koprivnici. Niz ovdje ne prestaje, već se nastavlja Hrvatskim kupom, odlaskom u Rumunjsku, prvenstvom i dvobojem s Kopenhagenom. Bilo kako bilo, naviknuti su i fokusirati na prvu sljedeću utakmicu sa Siofokom u subotu u 17 sati.

čitam...