1. HRL ŽENE

Podravkašice rasturile Sesvete, sve igračice zabile barem po pogodak, najviše Šimara

Podravka, Lokomotiva, Dalmatinka i Bjelovar predvode ljestvicu s četiri boda, a u sljedećem kolu Podravka putuje prema Trogiru

09:53h
0
Šimara i Vuković bile su raspucane // Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić

Nakon sigurne pobjede u Dugom Selu, rukometašice Podravke bile su još uvjerljivije u drugom kolu 1. HRL te su u Koprivnici svladale Sesvete s 18 golova razlike. Bilo je 30:12, nakon što je prvih 30 minuta završilo 14:7.

Utakmica je bila neizvjesna kojih 10-ak minuta, nakon čega su Babićeve djevojke počele lagano stvarati sve veću i veću prednost. Kvaliteta i tjelesna priprema posebno su izašli na vidjelo u nastavku, kada su gošće u 20-ak minuta zabile tek dva gola, što je Podravka itekako znala iskoristiti.

Što se tiče igračkog učinka, Bešen je obranila 10 lopti, a Šimara zabila osam komada. Obje su lani igrale za Lokomotivu. Međutim, barem pogodak zabile su sve podravkašice koje su se našle u zapisniku, a posebno su raspucana bila krila, jer su uz Bešen najviše zabile Zadravec i Vuković. Svaka pet.

Podravka, Lokomotiva, Dalmatinka i Bjelovar predvode ljestvicu s četiri boda, a u sljedećem kolu Podravka putuje prema Trogiru, gdje problema neće biti, jer istoimeni domaćin i prva dva kola nije osjetio slast pobjede. Neće ni u trećem.

Foto: RK Podravka Vegeta / Ivan Brkić