Podravkin dug iznosi sedam milijuna kuna

21:22h
0


100706-skupstina-mSkupština Rukometnog kluba Podravka održana je u utorak u Gradskoj vijećnici u Koprivnici.

Usvojen je novi klupski Statut koji je usklađen sa zakonima, a predsjednik Krunoslav Bešvir podnio je izvještaj o radu u posljednja tri mjeseca. Pritom je otvoreno progovorio u iznosu dugovanja kluba, za koji se ranije nagađalo da iznosi oko 10 milijuna kuna.

– Trenutna dugovanja iznose sedam milijuna kuna, od toga je 4,4 milijuna za poreze i doprinose, 1,8 milijuna kuna za premije u posljednje četiri sezone, dok se ostatak odnosi na dug prema dobavljačima i plaće zaposlenika – rekao je predsjednik Bešvir.

100706-besvir-mDodao je kako klub želi biti otvoren prema javnosti i građanima pružiti što više informacija, a nada se da će se i druge tvrtke osim Podravke uključiti u sponzoriranje ženskog rukometa.

U klubu je broj zaposlenih smanjen sa 11 na šest, a igračice i treneri postali su obrtnici. Brigu o rukometnoj školi preuzet će iskusni trener Mato Matijević.

Bešvir je istaknuo kako klub neće stvarati nova dugovanja, a postojeća će se nastojati sanirati u roku od dvije godine. Na sportskom planu ciljevi prve ekipe ostali su isti, a to je osvajanje oba domaća naslova i što bolji nastup u Ligi prvakinja.

Potpisan ugovor o korištenju dvorane

Grad Koprivnica, tj. Trgovačko društvo Koprivnica sport i RK Podravka potpisali su u utorak trogodišnji ugovor o korištenju sportske dvorane gimnazije Frana Galovića. Ugovor ima važnost od 1. lipnja ove godine

Istodobno je dogovorena otplata dugovanja od 1. travnja prošle do 31. svibnja ove godine. Rukometni klub otplatit će dug u šest rata.

I Hypo Nö na Bepovom memorijalu

Osim podgoričke Budućnosti T-Mobile, svoj dolazak na Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa 3. i 4. rujna ove godine potvrdila je i ekipa bečkog Hypo Nö. Očekuje se da će se ovih dana priključiti i ljubljanski Krim Mercator.

čitam...