15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 4. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravkin život na sjeveru
P

Ne propustite

090216-vejen-mPodravka Vegeta već je dvije noći prespavala u Vejenu, gdje se smjestila odmah nakon utakmice s Viborgom u subotu. Naselje bungalova sportskog hostela smješteno je na velikoj površini. Uz niz poligona i igrališta za razne sportove, sportski centar ima i pet nogometnih igrališta, četiri malonogometna, dok su u središnjoj zgradi dvorane, bazen, sauna, teretana, restorani i sve što je potrebno sportašima za boravak i sportske pripreme.

Rukometašice su smještene po četiri u bungalove, koji imaju dnevni boravak s modernom kuhinjom i svim potrebnim priborom te ležajevima, televizorom, zatim kupaonicu i dvije posebne sobice. Ljeti se mogu koristiti i terase. Hostel ima i jednu zgradu hotelskog smještaja (na dvije dvokrevetne sobe zajednička kupaonica), ali su u tom dijelu prednost dobili nogometaši, koji vježbaju na nogometnim terenima.

090216-bungalovi-mNije da tvrdimo da je sve što je ”stranjsko” bolje, pogotovo stoga što se nismo zanimali za cijenu, ali je činjenica da je na livadi označeno i ograđeno ogradicom 20-ak raznih igrališta, da su sklepani drveni bungalovi, da je sagrađena jednostavna prizemna zgrada za smještaj, da se u središnjoj zgradu nalazi rukometna dvorana i ostale dvoran, restorani, bife s toplom i hladnom hranom i da su to idealni uvjeti za sportaše.

Nešto je drugačije bilo u Viborgu. Viborg je bogati klub. Dvorane, restorani (u jednom smo prebrojili 300 stolica), hotelski smještaj i rukometni koledž, vlasništvo rukometnog kluba, stadion je gradski, ali je sve u jednom kompleksu, s tim što nogometaši imaju svoje kancelarije u istoj ulici, ali ne u sklopu sportskog kompleksa. Ovdje se pripremaju klubovi i rukometne reprezentacije Danske i drugih država, između ostalih i Crne Gore, vjerojatno zbog veze Bojane Popović. Skupo je. Doplata za nepotpuni jednodnevni pansion Podravku Vegetu je stajala gotovo 100 eura po osobi.

090216-vejen2-mU nedjelju je bilo moguće koristiti bazen, no to je koristio samo muški dio ekspedicije, ali pod paskom mlade fizioterapeutkinje Ane. Muškarci su stupali u bazen u punom broju, dokaz kako učiteljica može animirati đačiće. Zdravko Zovko ne odstupa od uhodanih treninga relaksacije, pa se u nedjelju poslije podne na jednosatnom treningu igrao nogomet. Tada su se priključile Ungureanu i Đokić. Poslije utakmice ostale su u Viborgu, Ungureanu sa sestrom i šogorom, Đokić s Bojanom Popović. Zato ih nema na skupnoj slici na snijegu.

Đokić inače ima ”šljivu” na oku od udarca dobivenog na utakmici s Viborgom. Zebić ima određenih problema s nekom upalom iza uha. Šerić prizdravlja od viroze, Dalmatinka je snažna. Bila je nesretna što nije igrala u Viborgu. U ponedjeljak je održan poslijepodnevni trening od sat i pol, a navečer je predviđena analiza video snimaka.

090216-stolni-mInače, koriste se sve moguće relaksacije koje pruža sportski centar, popularan je stolni nogomet, pa biljar, zatim u kasnim noćnim satima u jednom od bungalova rukovodstvo lupa po belotu, dok se u slobodnom vremenu koristi bežićna internetska linija, na raspolaganju samo u središnjoj zgradi.

Rukometašice će Vejen napustiti u utorak prije podne, kada se odlazi u dvadesetak kilometara udaljeni Kolding. Tamo će se Podravka Vegeta pripremati do petka, a vjerojatno u srijedu odigrat će prijateljski susret s KIF Vejenom. U Ikast se odlazi u petak.

Možda bi smještaj u bungalovima mnogim razmaženim sportašima, a prva misao bila nam je o umišljenim velikanima hrvatskoga nogometa, u što ne spada 10 klubova Prve lige, tek dva, izazvao ”zvjezdanu” revoluciju. Izbila bi pobuna radi takvog smještaja. Rukometašice se nisu požalile ni jednom jedinom rječju. Trener Zdravko Zovko ih je utješio zezajući se:

– Izdržite do utorka, onda selimo u Kolding – u šatorsko naselje!

– Dobro je, samo da ne bude mokar pod – uzvratile su cure.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti