Podravkina direktorica Palčić predložila kazne – igračicama će se oduzeti 15 posto od mjesečne plaće

15:31h
0
podravka-buducnost4

Direktorica RK Podravke Božica Palčić predložit će Upravnom odboru kaznu za sve koji su sudjelovali u porazu od Trešnjevke. Bilo bi to 15 posto od mjesečne plaće.

Ovaj je tekst pisan za www.rk-podravka.hr i zato je otvoreno obrađen klupski problem. Koristimo, dakle, pravo na kritiku. Da ne bi netko povlačio nekakve paralele sa tzv. lošim stanjem u klubu, informacija: plaće redovito stižu svakog mjeseca.

Nema nikakvog ”beda”, svima je omogućen normalni rad i primjeren život. Od trenera i igračica se ništa drugo i ne očekuje nego da dominiraju u slabom hrvatskom ligaškom rukometu i pošteno zarade svoj novac koji Uprava i sponzor osiguravaju.

Teško da će biti veća naklonost sponzora, ako će se događati ”slučajevi Trešnjevka”. Igračice i treneri imali su zapravo žuti karton, jer su dobili opomenu zbog pristupa u jednoj utakmici Lige prvakinja, tada im je oproštena novčana kazna.

101126-palcic-m– Ovakve utakmice prošla sam nekoliko puta, nije tragedija da se to izgubilo, ipak je ovo sport. Mišljenja sam da cure i djevojke trebaju biti kažnjene za ovu utakmicu, moj prijedlog koji ću dati na Upravni odbor kluba je 15 posto od mjesečne plaće. Ekipa nema više pravo na kiks, prvenstvo i kup se MORAJU osvojiti i kod toga stojim. Obavila sam razgovor s kapetanicom Mirandom Tatari i trenerom Nevenom Hrupecom jučer prijepodne. Otvoreno porazgovarali smo o utakmici i oni su svjesni da su odigrali katastrofalno i da se to više ne smije ponoviti. Popodne sam o tome imala sastanak sa cijelom ekipom – izjava je direktorice Božice Palčić.

Nešto širi razgovor s direktoricom Palčić objavljen je u današnjem broju Sportskih novosti, pa prenašamo i ovo njeno razmišljanje:

– Utakmice s Trešnjevkom i Lokomotivom jako su nam važne za osiguravanje naslova prvaka i u njima nemamo pravo na kiks. Ne podcjenjujem Trešnjevku, ali je naša ekipa imala znatno veći rejting. Imamo bolje igračice, među kojima je i desetak reprezentativki. Ako ništa drugo, imamo nekoliko puta skuplju ekipu, pa bismo onda to trebali na terenu i pokazati.

Palčić je u pravu. Trešnjevku se ne treba podcjenjivati, jer je pod vodstvom Borisa Dvoršeka dobro ukompnirana i u prvenstvu, kad bi bila izjednačena bodovno s Podravkom, ima prednost i bila bi plasirana ispred Podravke.

Također je upozorila:

– Nema nikakvog alibija za takvu ili još goru utaknmicu, sve utakmice do kraja prvenstva i kupa moramo dobiti i osvojiti oba trofeja. Takav cilj smo si zadali na početku sezone i moramo ga ostvariti, nadam se da to cure razumiju.

Trener Hrupec je za SN govorio i o pravu na loš dan. Nažalost, loš dan u susretima hrvatske lige nije ucrtan u pravilnike, pa će kazna biti samo podsjetnik da ovo nije dobro. Suglasan je s kaznom, ali – sve što sada dolazi je post festum.

Na Trešnjevku se upozoravalo, kao što se upozorava i na Lokomotivu. I to zato, jer se pobjedama nad tim ekipama osvaja prvenstvo. Zato je bilo malo ili dosta čuđenja na tribini ni među novinarima što je prva sedmorka, koja je trebala imati prvih 15 minuta ”fajt” i stvaranje razlike, istrčala s mladom Leom Vukojević na desnom krilu, a Gaće je bila, skupa s Pasičnik, na klupi. No, te dvije igračlice prvog sastava zaigrale su u 2. poluvremenu kad je bilo kasno. Dosad smo gledali dobro funkcioniranje Podravke Vegete s Petković na krilu, a bez obzira u kakvom su stanju Pasičnik i Gaće, one su bile u dresu, i prva, reprezentativna sedmorka s njima, izgledala bi i vjerojatno odigrala bolje.

Ne, nije poraz katastrofa, jer život ide dalje. Ali neke istine moraju se reći, jer nema goreg nego pometati greške i promašaje pod tepih, šutjeti i govoriti da bude bolje. Tko može garantirati da Podravka neće opet drhtati pred ponekim suparnikom, jer će on odlučiti trčati, pucati i igrati, a ona će imati loš dan? Na koji nema pravo. Ne postoji takva odluka.