Podravkina pekara prestala s radom

16:09h
0
Nema više kruha i peciva iz Podravke

Podravkine pekarske proizvode više ne možete naći na policama trgovina u Koprivnici i okolici. Naime, Podravkina pekara u utorak, 1. travnja i službeno prestaje s radom, a dio proizvodnje ugašen je već ovog tjedna.


Prema pisanju Glasa Podravine, svi zaposlenici na tim poslovima bit će zbrinuti i nitko neće ostati bez posla. Ukupno je u pekari bilo 45 zaposlenih, od kojih je 12 iz proizvodnje pristalo otići iz kompanije uz otpremninu od 5000 neto po godini staža.

Iz Podravke su još prošle godine prilikom najave gašenja pekarskog biznisa poručili kako nije imalo smisla forsirati nešto što već godinama stvara gubitak.

Generacije Koprivničanaca i Podravaca odrasle su na Podravkinom kruhu i pecivima, kojima će ti proizvodi sigurno nedostajati. S druge strane, u Podravki su se okrenuli profitu.

– Ne možemo si više dopustiti da jedan segment koji donosi korist kompaniji financira neki drugi segment koji u svakom slučaju ne donosi korist. Ako želimo biti uspješni na tržištu, moramo biti jednako uspješni, ili čak uspješniji od naših konkurenata – prenosi Glas Podravine izjavu predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića.

čitam...