Podravkina tvornica Kalnik dobila Košer

13:10h
0
Dodjeljivanje certifikata Košer Podravki

Židovska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj, Podravki je u utorak dodijelila certifikat Košer i to za proizvodnju senfova te pasteriziranog i steriliziranog povrća. Riječ je o proizvodima Podravkine tvornice Kalnik, a ugovor su potpisali član Uprave Podravke Miroslav Repić i glavni rabin dr. Kotel Da-Don.

 

– Iznimno mi je drago što će i Podravka proizvoditi po Košer certifikatu koji podrazumijeva strogu kontrolu sirovina, dobavljača te u konačnici i nadziranje cjelokupnog proces proizvodnje – napomenuo je rabin Kotel Da-Don.

Podravka već ovih dana počinje proizvodnju po Košeru, a proizvodi za koje posjeduje certifikat imat će na ambalaži njegovu aplikaciju. Inače, potražnja za Košer proizvodima u svijetu raste 15% godišnje i to ne samo zbog vjerskih uvjerenja.

– Podravka je poznata po kvaliteti proizvoda te visokim standardima koje odlikuje dobra proizvođačka praksa. Posjedujemo mjerodavne certifikate za gotovo sve naše tvornice, a Košer će nam nesumnjivo dati dodatnu nadogradnju – izjavio je član Uprave Podravke Miroslav Repić

Na policama trgovina uskoro će s oznakom Košer naći Podravkini Ajvar, Pinđur, senfovi, krastavci, grah, grašak, mrkva, cikla, miješana salata i paprika.