Uspješan turnir

Podravkine hrvačice i hrvači u Zadru osvojili trinaest medalja

Završetkom turnira u Zadru, završava i polusezona te počinje zaslužen ljetni raspust i odmor, dok kadeti, juniori i seniori nastavljaju s redovnim treninzima.

13:18h
0
Foto: HK Podravka

Protekloga vikenda u Zadru održan je VII. Međunarodni hrvački turnir Zadar OPEN 2018, međunarodni hrvački turnir za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete.

Podravka se u konkurenciji dvadeset i dva kluba te 250 natjecatelja iz Mađarske, Ukrajine, Njemačke, Slovenije, BiH i Hrvatske, pod vodstvom trenera Saše Šprema i Ivana Lončarića predstavila s četrnaest natjecatelja, šest djevojčica i osam dječaka.

Kvalifikacijski dio turnira započeo je u subotu u 10 sati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilome Brigu i trajao je do 14 sati. Uslijedila je pauza koja je iskorištena za tradicionalno kupanje i skakanje na popularnoj plaži Kolovare, dok je u 20.30 na otvorenome odnosno na Poljani Ivana Pavla II, popularno zvanom Forumu započelo održavanje finalnih borbi i proglašenje pobjednica i pobjednika s dodjelom medalja.

Foto: HK Podravka

Tijekom održavanja finalnih borbi, odnosno nakon šest finalnih borbi, domaćin, hrvački klub Zadar okupljenim turistima kojih je bilo doista puno omogućio je da vide i odličnu prezentaciju seniorskog hrvanja. U istoj prezentaciji sudjelovao i trener Podravke Ivan Lončarić i reprezentativac Hrvatske Antonijo Kamenjašević. Oni su u desetominutnom programu predstavili hrvanje kroz različite elemente odnosno izvodili su osnovne elemente gimnastike, akrobatike, ali i prezentirali su nekoliko tehnika bacanja iz partera i stojke koji su sastavni dio svakog hrvačkog treninga. U uzrastu mlađih djevojčica početnica (2009.-2010. godišta) Lara Blažeković osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 25 kilograma.

Vida Ruđic također je osvojila prvo mjesto, ali u kategoriji do 44 kilograma. U uzrasnoj skupini početnica rođenih 2007. i 2008. godine, Podravku su predstavljale tri djevojčice. Dina Vida Horvat bila je prva u kategoriji do 40 kilograma, Jelena Mijatović bila je druga u kategoriji do 36 kilograma, dok je u istoj težinskoj kategoriji Rajna Tot bila treća.

Foto: HK Podravka

Najstarija Podravkina hrvačica na ovom turniru, Lana Nogić u uzrastu mlađih djevojčica rođenih 2005. i 2006. godine osvojila je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma. Kod mlađih dječaka početnika (2009.-2010.), Podravka je imala četiri svoja predstavnika. Ali Ustundag i Tomas Kičinbači, obojica nastupom u kategoriji do 33 kilograma osvojili su brončana odličja. Treći, bio je i Filip Kuharić u kategoriji do 44 kilograma. Nažalost, do medalje ovaj put nije došao Noa Ljubić. On je u kategoriji do 25 kilograma bio peti. Kod početnika rođenih 2007. i 2008 godišta Gabrijel Mijatović u kategoriji je do 54 kilograma osvojio treće mjesto. U uzrastu mlađih dječaka nastupili su braća Benko i Petar Sočev.

Najuspješniji bio je Josip Benko koji je u kategoriji do 65 kilograma bio prvi. Ivan Benko bio je drugi u kategoriji do 36 kilograma, dok je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma osvojio Petar Sočev. S trinaest medalja, pet zlatnih, dva srebrna i šest brončanih hrvački klub Podravka u ekipnom plasmanu plasirao se na peto mjesto. Klub posebno ovim putem zahvaljuje roditeljima naše hrvačice Vide Ruđic koji su našim trenerima i natjecateljima omogućili prenoćište u mjestu Vrsi.

Završetkom turnira u Zadru, završava i polusezona te počinje zaslužen ljetni raspust i odmor, dok kadeti, juniori i seniori nastavljaju s redovnim treninzima.

Foto: HK Podravka

čitam...
Loading...