Podravkine suparnice u Kupu iz Lokomotive, Arene i Trešnjevke

18:26h
0

100314-tarle-mNakon odigranih utakmica četvrtzavršnice Hrvatskog rukometnog kupa, može se reći da će grad koji dobije domaćinstvo završnice (polufinala i finale) – rukometno profitirati.

Naime, u bubnju za završnicu ostale su četiri najjače hrvatske ženske ekipe, u kojim trenutno igra 14 (plus dvije u pričuvi) hrvatske reprezentativke: Podravka Vegeta, Lokomotiva, Trešnjevka i Arena. Sličan je poredak i na prvenstvenoj ljestvici, s tim što je pobijedivši Zamet u Rijeci, Trešnjevka zauzela mjesto među četvorkom.

Rezultati četvrtzavršnice: Osijek Croatia osiguranje – Podravka Vegeta 23:47, Zamet – Trešnjevka 25:27, Umag – Arena 19:31 i Lokomotiva – Sesvete Agroproteinka 34:26.

Završnica kupa igrat će se u travnju, zadnjeg vikenda, dva dana u gradu koji pobijedi na natječaju, 23/24. ili 24/25. travnja.

Obrani li Podravka Vegeta kup i prvenstvo, što je sasvim realno, tada će i finalistkinje ući u europsko kup natjecanje, a Podravku Vegetu vjerojatno očekuje izravni plasman u Ligu prvakinja.

Uskoro bi se trebala održati i skupština kluba na kojoj će biti izbrana nova Uprava, kojoj će, pak, biti prvi zadatak osiguranje kadra za Europu, trenera i igračica.

Kako sada stvari stoje, veliki su apetiti inozemnih klubova za Podravkinim igračicama, a većini glavnih istječe ugovorna obaveza.

čitam...
Loading...