Podravkini branitelji traže od Vlade da pokrene naplatu ratne štete od Srbije i Crne gore

10:44h
0
Muzej Domovinskog rata u Dubrovniku // foto: Wikipedia - Bracodbk

Na objavu lista državnih dužnika odreagirali su i Podravkini branitelji. Od hrvatske vlade, te poglavito ministara Linića i Čačića zahtijevaju da prestanu s traženjem nedostatnih financijskih sredstava od hrvatskih građana već da se napokon okrenu drugim izvorima – od investicija do zapošljavanja. Kao jednu od mogućnosti predsjednik Podravkine Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Mladen Pavković predlaže i naplatu ratne štete.

– Imamo negdje oko 40 milijardi američkih dolara duga od srpskog agresora, dakle od Srbije i Crne Gore koji su u vrijeme Domovinskog rata učinili takvu štetu hrvatskoj državi. I još tri puta više od toga smo doživjeli štetu nakon što0 je završen hrvatski Domovinski rat. Međutim, to nitko ne goni, nitko to ne traži da se dobije i jedna kuna od tih sredstava – rekao je Pavković.

 

Osim popisa poreznih dužnika, Podravkini branitelji predlažu objavljivanje i drugih lista, poput radnika koji ne dobivaju plaću, dezertera i ratnih profitera, te najvećih stradalnika Domovinskog rata.

tekst: Radio Drava

čitam...