Podravkini strijelci uspješni na međunarodnom turniru “Salona open”

13:31h
0
ssk podravka larisa

081028-ssk-podravka-larisaJuniori S.Š.K. Podravka, Nikola Mehkek i Larisa Musić, nastupili su na međunarodnom turniru „Salona-open“ u gađanju standard zračnim oružjem, koji se proteklog vikenda održao u Stobreču i Solinu. U konkurenciji natjecatelja iz devet europskih zemalja, mladi strijelci Podravke postigli s odlične rezultate.

Prvog dana natjecanja, Larisa Musić otpucala je svoj osobni rekord od 395 krugova. Ovim rezultatom Larisa je u jakoj međunarodnoj konkurenciji od nekoliko finalistica sa Olimpijskih igara, premoćno osvojila prvo mjesto i postala najugodnije iznenađenje turnira.

Nikola Mehkek postigao je prvog dana natjecanja rezultat od 579 krugova, ostvarivši plasman na šesnaesto mjesto. Drugog dana natjecanja Nikola je otpucao identičan rezultat poboljšavši svoj plasman za jedno mjesto.

Drugog dana natjecanja, Larisa Musić ostvarila je plasman na šesnaesto mjesto otpucavši rezultat od 387 krugova. Za viši plasman nedostajala su dva kruga odnosno malo više streljačkog iskustva na međunarodnim turnirima.

Nastupom na ovom međunarodnom turniru mladi strijelci Podravke postigli su zadane ciljeve plasmana među četiri najbolja juniora hrvatske, čime su ušli u proširenu konkurenciju za sastav reprezentacije hrvatske. Njihov nastup za reprezentaciju hrvatske ovisit će od ostalih nastupa u ligi hrvatske i turnirima olimpijskih nada.