delo ehf lp

Podravku čeka važan susret protiv Valcee, Saračević: Igramo protiv izravnog konkurenta, moramo pobijediti

Proteklog vikenda Podravka je doživjela poraz u Danskoj od ipak snažnijeg Odensea, a po povratku odmah se pristupilo analizi i treninzima. U najavi susreta jasan je bio trener Saračević. 

12:18h
0
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta

Rukometni klub Podravka Vegeta pred sobom ima jako važan susret. U nedjelju, 17. siječnja, u Koprivnicu dolazi rumunjska Ramnicu Valcea. Igra se jedanaesto kolo DELO EHF Lige prvakinja, a zbog raznih prepreka, prije svega koronavirusa, rukometašicama Podravke ovo će biti sedmi susret.


Rumunjska ekipa dosad nije upisala nijedan bod, za razliku od koprivničke ekipe koja je u prvom kolu svladala Budućnost. Plasman u drugi krug je cilj, to se zna, a kako bi to ostvarili potrebna im je pobjeda protiv Ramnicu Valcee.

Proteklog vikenda Podravka je doživjela poraz u Danskoj od ipak snažnijeg Odensea, a po povratku odmah se pristupilo analizi i treninzima. U najavi susreta jasan je bio trener Saračević.

– U nedjelju igramo protiv izravnog protivnika za plasman u drugi krug Lige prvaka i tu utakmicu moramo pobijediti. Mene je sram zbog onoga kako smo odigrali utakmicu u Odenseu i to se ne smije ponoviti – poručio je trener Saračević. Sličnog razmišljanja je i krilna igračica Dijana Mugoša.

– Teško je bilo zaboraviti na poraz protiv Odensea, ali to je sada iza nas, a vrijeme ne možemo vratiti. Možemo dati sve od sebe da se to više ne ponovi. Okrenuli smo se sljedećoj utakmici s Valceom koja nam je izrazito važna. Pripremamo se najbolje što možemo, a stručni stožer i cijela ekipa u ovom trenutku daju sve od sebe. Ovi bi nam bodovi u ovakvom trenutku dali ogroman vjetar u leđa.

Dolazi nam jedna iskusna i dobra ekipa koja ima dobre pojedinke, ali mi ćemo morati dati sve od sebe da iskoristimo svaku njihovu manu i samo moramo vjerovati u sebe. Moram reći da će nam nedostajati publika jer uz njih je uvijek sve nekako lakše. Znamo da će nas naši navijači bodriti svim srcem, ali iz sigurnosti svojih domova, sve dok mjere ne budu drugačije dopuštale – rekla je D. Mugoša.

Susret se igra u nedjelju u 16 sati, nažalost opet bez prisutnosti gledatelja. Ipak, prijenos će biti na programu Arena Sport televizije.

čitam...