RASPISALI NATJEČAJ

Podravska općina planira graditi modernu zdravstvenu i stomatološku ambulantu te dnevni boravak za starije osobe

U prostoru za starije osobe moći će se konzumirati hrana i piće, a stariji stanovnici s područja općine moći će to učiniti po subvencioniranim cijenama.

15:00h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Projekt izgradnje nove zdravstvene ambulante i stambenog prostora koji je bio dio predizbornog programa novigradskog načelnika Zdravka Brljeka na korak je bliže realizaciji. Krajem prošlog tjedna objavljen je natječaj za nabavu projektne dokumentacije za izgradnju zgrade u samom centru Novigrada Podravskog, a koja bi služila poboljšanju zdravstvene zaštite i socijalne usluge mještana ove podravske općine.

Kako smo već pisali, izgradnja nove i moderne ambulante i stambenog prostora planirani su preko puta crkve, točnije, u dvorištu starog objekta u kojem je nekad bila smještena banka, a koji će se s početkom radova ukloniti.

U mandatima prijašnjih općinskih vlasti najavljivano je da će se tu graditi poslovna zgrada u koju bi se smjestila potencijalna prodavaonica i premjestili općinski uredi. Aktualna novigradska vlast smatra da to nije rentabilno jer prodavaonice već imaju svoje prostore, a općinski uredi mogu funkcionirati u postojećim prostorima.

Zdravko Brljek i mjesto na kojemu planiraju zdravstvenu i stomatološku ambulantu u Novigradu Podravskom

– Za novu zgradu planiramo drugačiji sadržaj. U prizemlju bi bio prostor za modernu zdravstvenu i stomatološku ambulantu, a u potkrovlju stambeni prostor za medicinsko osoblje. Kvadrati koji preostanu prema uvjetu postotka izgrađenosti građevinske parcele namijenit će se za takozvani dnevni boravak starijih osoba – rekao je Brljek.

U prostoru za starije osobe moći će se konzumirati hrana i piće, a stariji stanovnici s područja općine moći će to učiniti po subvencioniranim cijenama.

– Izrada projekata i ishođenje građevinske dozvole su preduvjeti za prijavu radi sufinanciranja ili financiranja iz nacionalnih ili EU fondova, uz nadu da će baren jedan takav natječaj biti raspisan u idućih godinu ili dvije – poručili su iz Općine.