uskršnji poklon

Podravska Pisanica od srca u Beču

14:08h
0
'Pisanica od srca' u Beču // Foto: Turistička Zajednica Koprivničko-Križevačke Županije

Koprivničko-Križevačka županija zajedno sa turističkom zajednicom poklonila je oslikano uskršnje jaje nazvano Pisanica od srca Hrvatskom centru u Beču i Literarnom i kulturnom društvu LIKUD iz Fileža.

Pisanica je nastala  u sklopu likovne kolonije Alpe Adria – Srce naive 2014. godine, a u maniri naive oslikalo ju je nekoliko umjetnika iz različitih zemalja koje su članice Alpe Adria Saveza. 

– Ovo je jedan od načina prenošenja i nastavka starih hrvatskih tradicijskih običaja – istaknula je veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji Vesna Cvjetković. 

Osim veleposlanice svečanoj primopredaji prisustvovali su i direktor predstavništva Hrvatske Turističke Zajednice u Beču Ranko Vlatković, predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović, predsjednik LIKUD-a iz Fileža Franjo Palković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i direktor Turističkog ureda županije Zdravko Mihevc.

Pisanica koja se trenutno nalazi u Beču bit će preseljena u Filež, mjesto u kojem žive gradišćanski Hrvati i bit će postavljena ispred mjesne crkve.

čitam...
Loading...