sufinanciranje eu

Podravske Sesvete nakon dugo vremena dobivaju svoj vrtić s kojim dolaze i nova radna mjesta, dovršetak planiran za iduću godinu

Početak projekta gradnje vrtića u Podravskim Sesvetama seže u 2011. godinu, a povijesno gledajući to je jedan od najznačajnijih projekata u ovoj Općini koji je stao na noge tek kad je odobreno sufinanciranje od strane Europske unije.

09:16h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Nakon dolaska lijepog vremena i proljeća, započeli su radovi na dugo očekivanom projektu u Podravskim Sesvetama – dječjem vrtiću. Radove izvodi tvrtka Prajo beton iz Virovitice s kojom je Općina Podravske Sesvete 31. siječnja 2019. potpisala Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i opremanju Dječjeg vrtića.

Početak projekta gradnje vrtića u Podravskim Sesvetama seže u 2011. godinu, a povijesno gledajući to je jedan od najznačajnijih projekata u ovoj Općini koji je stao na noge tek kad je odobreno sufinanciranje od strane Europske unije u ožujku 2018. godine te sklapanjem Ugovora o sufinanciranju izgradnje vrtića dva mjeseca kasnije. Ugovorena vrijednost radova iznosi 8.423.468,02 kn, a sufinanciranje EU fondova iznosi 6.211.056,15 kn.

No, još je važnije da se izgradnjom vrtića podiže kvaliteta života Sesvečana kroz uključivanje većeg broja predškolske djece u programe edukacije i njege te osiguravanje bolje pripreme za osnovnoškolsko obrazovanje. Postojanje takve institucije razlog je mladim obiteljima da ne napuštaju Podravske Sesvete. Završetak radova predviđa se početkom 2020. Dječji vrtić donosi i nova radna mjesta, njih devet.

čitam...
Loading...