Apel iz ceha

Podravski frizeri: Molimo kolege koji rade ‘na crno’ po kućama da prestanu, neka nas korona nauči jedinstvu

Mole i klijente da se strpe, zajedno s njima, jer će vremena za frizure biti i prije ako svi surađuju.

19:30h
0
Ilustracija // ingimage

Iako većina ljudi poštuje preporuke i mjere kako bi se širenje koronavirusa svelo na što je manje moguću mjeru, uvijek postoje oni koji se nisu spremni odreći ni milimetra svog komfora i rutine za širu dobrobit. Tako je bilo slučajeva kafića koji su još uvijek radili, unatoč zabrani, organiziranih zabava pa i klijenata koji su ‘navaljivali’ na svoje frizere i kozmetičare.

Upravo se na situaciju s frizerima osvrnuo Ceh frizera Pitomača, koji je apelirao na sve one koji ilegalno u kućama šišaju klijente da to ne čine.

– U protivnom ćemo prijavljivati. Naša struka je takva da je oduvijek bilo rada na crno i jasno nam je da će ga i biti. Želimo napomenuti da mi frizeri, legalni frizeri, imamo, hvala Bogu, dovoljno posla i nikada nam nije padalo napamet prijavljivati ilegalne kolegice. Imali smo razumijevanja, stoga bi bilo pošteno da sada one imaju razumijevanja prema nama – kažu iz Ceha.

Priznaju da ih klijenti zovu na dnevnoj bazi te ih odbijaju, a potom se uvjere da u jednostavno otišli nekome tko ih je ošišao tko zna gdje.

– Svakodnevno primamo pozive svojih klijenata, koje odbijamo, jer igramo po pravilima. Neke od tih klijenata nakon dan-dva srećemo ošišane. Nasreću, više je onih strpljivih koji disciplinirano s nama čekaju ukidanje mjera. I baš zbog njih i zbog nas samih dužni smo stati na kraj ilegalnom radu. Sada je vrijeme da mijenjamo društvo, njegove nepravilnosti i dopustimo koroni da nas nauči jedinstvu – poručuju frizeri.

Mole i klijente da se strpe, zajedno s njima, jer će vremena za frizure biti i prije ako svi surađuju.

– Ne vršite pritiske na nas frizere, nije nam lako. Vi ste naš kruh, od vas živimo, ali u ovome moramo biti zajedno strpljivi i disciplinirani kako bi sve ovo što brže prošlo. Brinite za svoje zdravlje, zdravlje svojih obitelji i zdravlje svih nas – mole iz Ceha frizera Pitomača.

čitam...