Tradicionalna manifestacija

PODRAVSKI MOTIVI Naivu, stare zanate, finu hranu, koncerte i mnoge druge zanimljivosti povezat će zajednička tema koprive

Na glavnom Zrinskom trgu bit će organizirana interaktivna radionica crtanja velike koprive na asfaltu koja će simbolično povezati Gradski park i novootvorenu Galeriju Mije Kovačića te zasigurno pružiti novu atraktivnost manifestaciji.

09:40h
0
Podravski motivi
Foto: Ivan Brkić

Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom – 24. Podravski motivi tradicionalno će se održati u gradskom parku i na Zrinskom trgu u Koprivnici od 29. lipnja do 1. srpnja.

Kulturno-turistička manifestacija izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice te podravske gastronomije bit će otvorena 29. lipnja na svečanom otvorenju u 20 sati, kada će ključeve grada preuzeti navini slikari.

Kroz tri dana održavanja, posjetitelje očekuje bogat program s preko 40 naivnih umjetnika, tridesetak starih obrta te raznih izlagača i interaktivnih radionica. Ovogodišnja glavna tema manifestacije je kopriva, pa će u Koprivinom kutku biti smješteni razni zanimljivi proizvodi od koprive uključujući i prvo koprivničko pivo od koprive.

Na glavnom Zrinskom trgu bit će organizirana interaktivna radionica crtanja velike koprive na asfaltu koja će simbolično povezati Gradski park i novootvorenu Galeriju Mije Kovačića te zasigurno pružiti novu atraktivnost manifestaciji.

Ponovno će biti održano i svjetsko nogometno prvenstvo Naivcov. Najmlađe očekuju brojni zanimljivi sadržaji u Lino igraonicama, a one malo veće očekuje bogat zabavno-glazbeni program s brojnim KUD-ovima, puhačkim orkestrima i vokalno-instrumentalnim sastavima.

Večernji program začinit će izvođači poput benda Ogenj (petak), Jimmya Stanića (subota) i Zadruge (nedjelja).

Turistička zajednica grada Koprivnice kao glavni organizator manifestacije poziva sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju otvorenje 24. po redu Podravskih motiva te da tri dana uživaju u raznovrsnim sadržajima koje pripremaju brojni izlagači i umjetnici.

Bitno je napomenuti kako će ovogodišnji Podravski motivi u velikoj mjeri biti financirani iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u sklopu projekta CultuREvive Tour u kojem Turistička zajednica grada Koprivnice sudjeluje kao partner.

Loading...