DRUGI DATUM

Podravski motivi odgođeni za početak srpnja, znamo i zašto

Glavna tema ostat će kopriva, naivno slikarstvo preplavit će glavni gradski trg, čut će se zvuci podravske glazbe i plesa, a marljive ruke starih zanata pokazivat će mlađima kako su se nekad izrađivali razni uporabni predmeti.

14:38h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podravski motivi ipak se neće održati u prvo najavljenom terminu. Iz Turističke zajednice Grada Koprivnice stigla je obavijest kako su usprkos željama i htijenju da manifestaciju održe u terminu od 19.-20. lipnja, primorani odgoditi je za početak srpnja uslijed nejasnih smjernica i nestabilnih epidemioloških okolnosti.

– Novi termin naše etno manifestacije koja promiče kulturni identitet Podravine biti će 03.-04. srpnja. Glavna tema ostat će kopriva, naivno slikarstvo preplavit će glavni gradski trg, čut će se zvuci podravske glazbe i plesa, a marljive ruke starih zanata pokazivat će mlađima kako su se nekad izrađivali razni uporabni predmeti. Svoj će kutak naći i projekt „Skrivena Podravina“ – radionice kolarstva i košaraštva s ciljem restitucije starih zanata Podravine – pojasnio je direktor koprivničke TZ Renato Labazan. 

čitam...