Podravsko-prigorski ribolovci zadovoljni 2013. godinom

12:54h
0
Ivan Petak // Foto: Koprivnica.net

Sportski ribolovci iz našeg bilježe vrlo uspješnu natjecateljsku godinu, ocijenio je predsjednik Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petak. Od natjecanja na svjetskoj razini izdvojio je prvenstvo za seniorke, na kojem je reprezentacija Hrvatske osvojila srebro, a jedna njezina članica, podsjetio je Petak, bila je iz Koprivnice. 


– Značajno je to što je naša natjecateljica iz Športskog ribolovnog kluba Koprivnica Tatjana Štajduhar bila sudionica tog natjecanja, na kojemu je osvojena prva medalja za Hrvatsku. To nas posebno veseli.

Na svjetskim prvenstvima u različitim kategorijama od naših ribolovaca sudjelovali su još Mirko Hanžeković iz peteranskog La Bana, Hrvoje Kuzmić iz Ribolovnog kluba Šoderica, Leon Međimurec iz kluba Karas Kuzminec, Marko Štajduhar iz Koprivnice, zatim Branimir Kalinić te Ivica Vrabec. Od rezultata u domaćim natjecanjima ističe se drugo mjesto Marka Štajduhara na prvenstvu Hrvatske u mlađoj kategoriji, zatim u prvenstvu lova pastrmskog grgeča drugo mjesto kluba La ban iz Peteranca, te prvo mjesto u kupu Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak, koji su osvojile seniorke Koprivnice. Još je niz zapaženih rezultata, jer podravski ribiči bili su tijekom 2013. iznimno uspješni, naglasio je Ivan Petak rekavši:

– Znači, bezbroj natjecanja na svjetskom nivou i na nivou Hrvatske gdje su naši natjecatelji pokazali zavidne rezultate.

Petak je podsjetio da je sportski ribolov sport kojim se može baviti bez prestanka, tijekom cijele godine, a ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije trenutno broji 2814 članova.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...