Redovne dislokacije

Podravsko-prigorski vatrogasci otišli na hrvatsku obalu u pomoć kolegama

Ukupno je na redovne dislokacije upućeno osam vatrogasnih vozila i 15 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih i pet dobrovoljnih vatrogasaca, s područja Koprivničko-križevačke županije.

07:32h
0
Foto: kckzz.hr

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini i u skladu s Državnim planom angažiranja vatrogasnih snaga za 2018. godinu te povećanoj opasnosti od nastanka požara otvorenog prostora tijekom turističke sezone, u četvrtak je s područja kontinentalnog dijela Hrvatske na 12 redovnih lokacija u priobalju dislocirano ukupno 13 vatrogasnih vozila i 98 vatrogasaca.

Na osnovu zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića s područja Vatrogasne zajednice Koprivničko – križevačke županije ove su godine vatrogasne snage dislocirane na sljedećim mjestima:

  • Na otočje nacionalnog parka Brijuni, Veliki i Mali Brijun, upućena su dva vatrogasna vozila te šest vatrogasaca od čega četiri profesionalca iz JVP Grada Koprivnice i dva dobrovoljca iz DVD-a Štaglinec
  • U mjesto Ubli na otoku Lastovo upućena su tri vatrogasna vozila te pet vatrogasca od čega tri profesionalca; dva iz JVP Đurđevac i jedan iz JVP grada Križevci, te dva dobrovoljna vatrogasca s područja VZG Đurđevca i VZG Križevaca,
  • U Konavle je upućena jedna auto cisterna i dva dobrovoljna vatrogasca iz DVD-a Virje,
  • U auto kamp Straško u Novalju na otoku Pagu upućena je jedna auto cisterna i dva profesionalna vatrogasca iz JVP Grada Križevaca,
  • U DVD Podgora u Splitsko-dalmatinskoj županiji upućena je samo auto cisterna bez posade, iz DVD-a Koprivnica

Ukupno je na redovne dislokacije upućeno osam vatrogasnih vozila i 15 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih i pet dobrovoljnih vatrogasaca, s područja Koprivničko-križevačke županije.

Vatrogasci upućeni na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu, a opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu. Očekuje se da će, kao i  prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna ove godine.