Podravsko sunce izborilo nastup na Državnoj završnici u mininogometu

15:11h
0
120205-podravsko sunce

U subotu 11. kolovoza na terenima sportskog centra TTS u Varaždinu održana je Regionalna završnica 1. Prvenstva Hrvatske u mininogometu za regiju Sjeverozapad. 11 ekipa iz četiri lige borilo se za dva mjesta koja su vodila na Državnu završnicu.

Momčadi su bile podijeljene u četiri skupine, a u polufinale se plasirala po jedna ekipa iz svake skupine.

KC ligu predstavljali su prvak treće sezone Udruga za mali nogomet Koprivnica te doprvak Podravsko sunce

Skupinu A tvorili su Hudek trgotrans iz lepoglavske lige, UMN Koprivnica i Duki iz Maruševca. Natjecanje su remijem otvorili Hudeki i Duki, a igrači iz Maruševca su bod uspjeli uzeti i Koprivničancima. Preostala je utakmica između Hudek trgotransa i UMN Koprivnice koja je direktno odlučivala o prvom polufinalistu. U toj utakmici bolje su se snašli dečki iz Koprivnice i s 2:1 osigurali nastavak natjecanja.

Momčad Pustog duha, trećeg lepoglavskog predstavnika ipak je bila preslaba za ekipe Novaki 2 i Lukavčan ’78 koje su upisali po tri boda. U odlučujućem susretu Novakima je bio dovoljan i bod za plasman u polufinale, ali oni ništa nisu prepustili slučaju i slavili s 2:1.

U skupini C našle su se samo dvije ekipe budući da je liga iz Koprivnice dovela samo dvije ekipe. ITAS iz Ivanca i Novaki 1 iz Maruševca trebali su odlučiti o trećem sudioniku polufinala, ali momčad ITAS-a debelo je kasnila bez prethodne najave pa je utakmica registrirana rezultatom 5:0 za Novake 1 koji su tako bez ijedne utakmice došli do polufinala.

U posljednjoj skupini sastali su se Podravsko sunce iz Koprivnice, FC Cojones iz Lepoglave i Drvodjelac iz Ivanca. Ekipa iz Ivanca pokazala je da ipak nije bila na razini preostale dvije ekipe u skupini te završila natjecanje bez bodova i gol razlikom 2:13. U direktnom susretu za prolazak skupine Cojonesima je bio dovoljan bod, ali momčad iz Koprivnice slavila je rezultatom 2:1 i nastavila natjecanje.

U polufinalu su se tako našle po dvije momčadi iz Koprivnice i Maruševca. U prvom susretu sastali su se UMN Koprivnica i Novaki 2, a utakmica je završila i više nego uvjerljivom pobjedom momčadi iz Maruševca. Konačan rezultat utakmice bio je 6:0.

Drugo polufinale bilo je puno neizvjesnije, a sretnija je bila ekipa Podravskog sunca koja s minimalnih 1:0 nije dozvolila ekipi Novaki 1 da samo s jednom odigranom utakmicom osigura finale i odlazak na Državnu završnicu.

U zanimljivoj utakmici za treće mjesto slavila je ekipa UMN Koprivnica s rezultatom 3:2. Uslijedilo je veliko finale gdje je naslov prvog prvaka za regiju Sjeverozapad osvojila ekipa Novaki 2. Oni su s ukupnih 5:2 bili bolji od Podravskog sunca.

Na taj način dobili smo dvije ekipe koje će predstavljati našu regiju na Državnoj završnici početkom mjeseca rujna. Točno vrijeme i mjesto odigravanja biti će poznato uskoro.

Valja naglasiti da su koprivničke ekipe nastupile u znatno oslabljenim sastavima. Podravsko sunce imalo je tek jednu zamjenu, a UMN-u su nedostajali ključni igrači Petričević, Perić i Jurenec.

Uskoro kreće druga sezona Prvenstva Hrvatske u mininogometu pa tom prilikom pozivamo sve predstavnike malonogometnih liga da, ukoliko žele da njihova liga bude dio ovog sjajnog projekta, se jave na broj 099/3191-786 (Hrvoje) ili 099/6898-128 (Mario). Regija Sjeverozapad uključuje Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Koprivničko-Križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.