razvoj poduzetništva

Poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici, prijavite se na javni poziv i iskoristite potpore

Svrha je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti.

15:31h
0
Ludbreg // Foto: Matija Gudlin

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2021. godini. Svrha je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega.


Unatoč nešto smanjenom proračunu u odnosu na prošlogodišnji, a nastavljajući brigu za poduzetnike, sredstva za poticanje razvoja poduzetništva ostala su na razini onih iz 2020. godine.

– Uključili smo se u pomoć poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima i prošle godine u vrijeme izbijanja pandemije i tu smo izdvojili znatna sredstva. Međutim, često nam se događa da mjere koje imamo redovito za poticanje i razvoj poduzetništva, prvenstveno kod mladih poduzetnika koji tek ulaze u svijet samozapošljavanja često prođu nezapažene. Iz tog smo razloga puno radili na ovim mjerama, unijeli dosta noviteta i pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Tako će se sufinancirati troškovi zakupa poslovnog prostora, subvencioniranje nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, subvencioniranje certificiranja proizvoda, programi razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga…, program Inkubator za kreativne industrije, troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita, potpora za razvoj poduzetništva u turizmu, za razvoj MICE industrije, podizanje kvalitete i konkurentnosti objekata za smještaj, otvorena vrata turističke ponude Grada Ludbrega te potpora za organizirani dolazak izletnika.

Pravilnik, Javni poziv i svi pripadajući obrasci za prijavu mogu se pronaći na internetskim stranicama Grada Ludbrega te u Odsjeku za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam.

čitam...