Podignuta optužnica

Poduzetnik iz Kloštra utajio porez i oštetio državu za 3,4 milijuna kuna

Izdavao je neistinite otkupne blokove u koje je unosio podatke da društvo otkupljuje sekundarne sirovine od prodavatelja, iako to nije bila istina.

20:35h
0
Policija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 40-godišnjaka, i to zbog počinjenja kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o tvrtki Euro Metali, čiji vlasnik živi u Zagrebu, a firma je registrirana u Kloštru.

Okrivljenika se tereti da je od siječnja 2010. do travnja 2012. godine kao direktor trgovačkog društva u Kloštru Podravskom, isplaćivao gotov novac iz blagajne društva neistinito prikazujući da se tim novcem plaća otkup sekundarnih sirovina.

Izdavao je neistinite otkupne blokove u koje je unosio podatke da društvo otkupljuje sekundarne sirovine od prodavatelja, iako to nije bila istina. Tereti ga se da je time umanjio rashode poslovanja društva i netočno iskazao dobit društva čime je izbjegao obračunati i platiti porez na dobit društva za 2010. i 2011. godinu u iznosu većem od 3.400.000 kuna.