Počela nova sezona Lino višebojca

11:35h
0
101001-visebojac

101001-visebojac-mLino višebojac je gostovanjem u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški zakoračio u petu sezonu. Jedinstveni projekt Podravke, Sportskih novosti, a od ove sezone i Hrvatskog telekoma, došli su podržati i proslavljeni vaterpolist Igor Hinić koji je nedavno s hrvatskom reprezentacijom osvojio europsko zlato, te finalist natjecanja „Hrvatska traži zvijezdu” Vilibald Kovač s kojim su zapjevali veseli osnovnoškolci.

 

Dječje radosti i pozitivnog sportskog duha nije niti danas nedostajalo, a sretni pobjednici Iskra Alasić i Toni Prpić nastojat će boje svoje škole obraniti u finalnom natjecanju na kojem će sudjelovati pobjednici svih škola iz ove sezone.

Nakon Nove Gradiške Lino višebojac kreće na put po Hrvatskoj pa će se svakog tjedna u drugoj županiji učenici natjecati u nizu sportskih disciplina, predstavljati svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo i družiti se s vrhunskim sportašima naše zemlje poput Blanke Vlašić, Ivana Balića, Sandre Perković, Ivana Ljubičića, Luke Modrića, Duje Draganje, Mirze Džombe. Do kraja sezone u Lino višebojac će biti uključeno više od 16.000 osnovnoškolaca pa će tako ukupna brojka sudionika ovog projekta premašiti 100.000.

Podsjetimo, Lino višebojac, koji je do ove sezone nosio naziv Čokolino višebojac, pokrenut je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006/07. U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Naime pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost.

Do sada su dva pobjednika ostvarila svoj sportski san – Josip Lotar iz Županje prisustvovao je utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona gdje se susreo sa svojim nogometnim idolom Lionelom Messijem, a Stipe Božiković iz Jelse pratio je susret finala UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletica Madrid i Fulhama i družio se s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem. Usto je jedna od pobjednica Katarina Milinković, štićenica doma za nezbrinutu djecu iz Zagreba, postala Podravkina stipendistica.

čitam...
Loading...