Počelo provođenje programa javnih radova za teže zapošljive i dugotrajno nezaposlene osobe

08:04h
0

090608-javniradovi-mPrva u Hrvatskoj, Koprivnica je ove godine zajedno sa svojom tvrtkom „Komunalac” i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje počela s provođenjem Programa javnih radova za teže zapošljive i dugotrajno nezaposlene osobe.

– Od danas do 5. prosinca će 18 teže zapošljivih i 13 dugotrajno nezaposlenih održavati javno zelenilo, prostore i okoliš vrtića te biti ispomoć u Muzeju grada Koprivnice i drugim gradskim tvrtkama i institucijama.

Iz gradskog proračuna je za provedbu tog projekta izdvojeno 800 tisuća kuna ne računajući radnu odjeću, alate te drugu opremu i troškove – rekao je koprivnički gradonačelnik Zvonimir mršić i dodao da će Grad izdvojiti još nekoliko stotina tisuća kuna za isti projekt javnih radova kojim će za tjedan dana radno mjesto dobiti Romi te da je ovo četvrta godina provođenja Programa javnih radova.

Hrvatski zavod za zapošljavanje će „pokrivati” 75 % bruto plaće 18 teže zapošljivih osoba, 100 % bruto plaće 13 dugotrajno nezaposlenih te im davati 300 kuna putnih troškova, dok će Grad Koprivnica osigurati preostalih 25% plaće teže zapošljivih te novac za zaštitnu odjeću, obuću i sredstava za rad.