Poginula zbog pijanog vozača

13:15h
0

090715motoristica1-mKristina Zemljak (25) premiula je nočas u koprivničkoj Općoj bolnici od posljedica prometne nesreće koju je doživjela sa suprugom Danijelom (30) jučer navečer oko 19 sati i 20 minuta na Križevačkoj cesti u Koprivnici. Kako je policijski glasnogovornik Dražen Laljek izvijestio, nastradali su jer im je 54 godine stari vozač «Fiata», kod kojeg je policija utvrdila da je imao 2,38 promila alkhola u krvi, oduzeo prednost dok se sa parkirališta trgovine uključivao u promet.

MARKETING EPODRAVINA.HR

090715motoristica2-mDanijel i Kristina su prvo motociklom «Honda» križevačkih registarskih oznaka udarli u njegov prednji desni kraj, a onda se odbili i udariliu obližnju betonsko-metalu ogradu. Pali su na pješačko-biciklističku stazu, a ozlede koje su prometnoj nesreći zadobili bile su po život opasne. Oboje su prevezeni u koprivničku bolnicu, u kojoj je Kristina unatoč medicinskoj pomoći nočas preminula, dok je Danjel prijepodne helikopterom prebačen u jednu od zagrebačkih bolnica, a kako smo neslužbeno doznali u komi je. Kristina i Danijel bili su četiri godine u braku, roditelji su tri godine stare djevojčice i živjeli su u Malim Sesvetama kod Križevaca s njegovim roditeljima. Oboje su bili zaposleni u KTC-u, a Kristina je nedavno diplomirala ekonomiju

Glasnogovornik Laljek je dodao da je vozač «Fiata» zadržan u policiji do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i u tijeku je kriminalistička obrada te da su Danijel i Kristina imali zaštitne kacige, no Danijel je vozio iako nije položio vozački ispit A kategorije.

čitam...