na 600 četvornih metara

Pogledajte kako će izgledati novi skaterpark pored bazena Cerine, vrijedan milijun kuna

Izgradnjom parka bit će stvorena podloga za razvoj svih koturaljkaških sportova poput skateboarda, rolanja i romobila.

16:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Godinu dana nakon što su djelatnici GKP Komunalca demontirali stari skate park kod Osnovne škole Braće Radić, stižu svježe vijesti za sve koji vole ovakvu vrstu sportskog rekreiranja. Podsjetimo, stari je park uklonjen zbog dotrajalosti pojedinih elemenata, koji su predstavljali potencijalnu opasnost za korisnike, dok je dio sprava premješten na igralište kod treće Šparne hiže gdje se trenutno može koristiti.

Iz Gradske uprave su već po demontaži starog parka pojasnili kako im je namjera sagraditi nov, suvremeni skatepark.

Koprivnički skateri ovih dana imaju razloga za optimizam i veselje. Sad je i službeno potvrđeno kako će izgradnje novog igrališta za adrenalinske vratolomije biti.

Novi skatepark prostirat će se na površini od 600 četvornih metara, a smješten će biti pored dječjeg igrališta uz bazene Cerine. Izgradnjom parka bit će stvorena podloga za razvoj svih koturaljkaških sportova poput skateboarda, rolanja i romobila.

Projektnu dokumentaciju, odnosno glavni projekt građevine izgradila je tvrtka Orking iz Osijeka, a ishođene su i sve potrebne suglasnosti.

Ukupna vrijednost cijele investicije iznosi oko milijun kuna, a Grad Koprivnica namjerava projekt prijaviti na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport.