održan plenum klubova

Pogledajte parove Prve ŽNL i važne promjene u propozicijama, Lončar naglasio: Premijer lige sigurno neće biti ni iduće godine

Sezona počinje 20. kolovoza i jesenski dio traje do 13. studenog

19:52h
0
Starigrad slavi naslov prvaka
Ilustracija // Foto: Vedran Tkalec

U prostorijama Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije danas je održan Plenum klubova Prve ŽNL i Druge ŽNL. Po tradiciji, ždrijebani su parovi za novu sezonu, koja počinje 20. kolovoza i njezin jesenski dio trajat će do 13. studenog, no prije toga, tajnik Danijel Lončar upoznao je sve s promjenama u propozicijama natjecanja.

Tri su bitne, a prva se odnosi na koronu, za koju se svi nadamo da je iza nas. Ipak, ako nam ponovno pokuca na vrata, Savez je pripremio neke smjernice. Naime, ako se unutar momčadi pojavi najmanje pet igrača s potvrđenim covidom, povjerenik će na temelju medicinske dokumentacije donijeti odluku o odgodi dvoboja na najmanje 10 dana. Drugo pravilo odnosi se na trenere koji paralelno uz tu ulogu mogu biti i igrači, a treća promjena odnosi se na izmjenu igrača. Klubovi će od nove sezone i dalje moći zamijeniti pet igrača, ali najviše u tri prekida. Isto pravilo, primjerice, vrijedi u najvišem rangu hrvatskog nogometa, ali i u okolnim nogometnim Savezima.

Također, klub koji želi napredovati u viši rang, odnosno u 4. NL morat će zadovoljiti sve uvjete i propozicije te lige i to zaključno s 30. lipnja. Isto tako, rasprava se pokrenula i o inicijativi Cvetkovčana, Legrađana i Imbriovčana, koji su najavili od iduće sezone prelazak u Prvu ŽNL, na što je tajnik Lončar naglasio da službene/pismene zamolbe od tih klubova još uvijek nema i da su to sve, zasad, špekulacije.

Utakmica u Drnju
Drnjančani i Sigečani igraju već u prvom kolu // Foto: Vedran Tkalec

Dodao je kako vjerojatno ti klubovi računaju na Premijer ili Elitnu ligu, no kako iste sigurno neće biti od sezone 2023/2024., eventualno godinu kasnije, ali samo u slučaju da svi klubovi s područja naše županije istupe iz 4. NL.

Što se tiče nove sezone, kao što smo napisali, ona počinje 20. kolovoza, a otvorit će se utakmicama u Miklinovcu i Đurđevcu. Miklinovec dočekuje Slogu, a Picoki će kao novaci u ligi igrati kontra Drave iz Novigrada Podravskog. Idući dan u jutarnjem terminu Bratstvo je domaćin Kalinovcu, a od 17.30 sati Drnjančani će u susjedskom derbiju ugostiti Sigečane, Hlebinčani Đelekovčane, Peterančani društvo iz Žabna, a imamo i gradski derbi Močila i Starigrada.

Pritom treba napomenuti da Miklinovec, đurđevački Graničar i Starigrad igraju subotom, a svi ostali nedjeljom. Bratstvo i Osvit u jutarnjem terminu, Sloga će još uvijek biti domaćin u Kunovcu, a i Kalinovac po novom igra nedjeljom.

Parovi prvog kola Prve ŽNL: 
Tomislav (D) – Mladost (S)
Lipa – Osvit
Miklinovec – Sloga
Graničar (Đ) – Drava (NP)
Močile – Starigrad
Bratstvo – Kalinovac
Panonija – Tomislav-Radnik (SIŽ)