Blagdansko ozračje

Pogledajte spot Božićne, novog singla poznatog glazbenog para Evačić

14:18h
0
Gordana i Miroslav Evačić // Plakat

Miroslav i Gordana Evačić, glazbenici osebujnog stila i veliki zaljubljenici u etno, world music i  blues izričaj , prije nekoliko dana izdali su prigodnu blagdansku pjesmu pod nazivom Božićna koja je ujedno i početak suradnje sa izdavačkom kućom Intek Music.

Pjesmu su zajedno napisali i izvode je Miroslav i Gordana, a za posebno blagdansko ozračje zaslužne su i članice zbora Ime ljubavi koje su zajedno sa Gordanom otpjevale tekst refrena.

Produkciju, aranžman i mastering singla potpisuje Marin Hraščanec, dok je režiser, snimatelj spota i montažer Dinko Šimac.

Na snimanju spota bila je prava blagdanska topla atmosfera, kakvu bi i poželjeli svakome za Božić.

– Tekst pjesme govori o ljubavi i vrijednostima koje ne poznaju tragove vremena. Takva nam ljubav daje poticaj da i ovog Božića uistinu doživimo radost, te da se okrenemo višim vrijednostima i značenju Božića koji je visoko iznad okvira kupovanja i odlazaka u shopping centre umjesto za obiteljski stol. Svatko u sebi nosi svjetlost i pravo je vrijeme da zaboravimo na sve nesuglasice i svađe, te da praštamo jedni drugima. Voljeli bismo da naša nova pjesma dodirne mnoga srca ovog Božića, to je naša misija – rekla je Gordana Evačić.

Miroslav i Gordana iza sebe imaju devet studijskih albuma redovito popraćenih odličnim kritikama renomiranih svjetskih glazbenih magazina fRoots i SingOut! te BBC radija.

Surađivali su sa mnogim hrvatskim i inozemnim glazbenicima (Brian Ritchie, Dalibor Grubačević, Livio Morosin, John Kruth, Tamara Obrovac, Tribecastan i dr.)

Miroslav je dobitnik četiri Porina, a Gordana je trostruka dobitnica nagrade Status u kategoriji tradicijskih instrumenata.

 

 

čitam...