covid 19

Pogledajte što ste nam rekli o cijepljenju u našoj anketi, prevagnulo je na jednu stranu

U anketi se vas 62 posto izjasnilo da se neće cijepiti, 31 posto će se cijepiti, a 7 posto još ne zna. 

11:02h
0

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je za medije da je raspoloženje u Hrvatskoj trenutno takvo da se više od 50 posto građana sigurno namjerava cijepiti, a da se dvoumi njih između 20 i 25 posto.


Zbog ovih drugih, rekao je, provodi se javno cijepljenje dužnosnika i drugih poznatih osoba. Rekao je da se paralelno cijepe najrizičnije skupine u Hrvatskoj.

– U sklopu kampanje ćemo cijepiti javno i poznate osobe. Nadam se da ćemo na taj način uvjeriti i one koji se dvoume da li da se cijepe, rekao je i iznio podatak o raspoloženosti građana Hrvatske prema cijepljenju protiv Covida: Pogledao sam jedan članak prije dva dana koji kaže da je Hrvatska 10. u svijetu po učinkovitosti cijepljenja od momenta registracije cjepiva do tog dana. Mislim da je to dobar rezultat i da ćemo uspjeti – zaključuje.

Mi smo vas u anketi epodravine pitali jeste li se predomislili nakon što je to učinio državni vrh i članovi Stožera. Rezultati ankete, iako napominjemo da nije pravi pokazatelj, govore drukčije nego to kazuje Capak.

U anketi se vas 62 posto izjasnilo da se neće cijepiti, 31 posto će se cijepiti, a 7 posto još ne zna.

Ukupno je anketu danas do 9 sati ispunio 561 čitatelj, od kojih se njih 348 sigurno neće cijepiti, 174 će to učiniti, a 39 još ne zna.

Što se tiče najnovije ankete koja je provedena na razini Hrvatske, kada im cjepivo bude dostupno, cijepiti se planira ukupno više od polovine hrvatskih građana. Njih 43,5 posto kaže da će se cijepiti čim to bude moguće. 14,2 posto su nešto oprezniji i dodaju – cijepit ću se, ali prvo da vidim kakve će biti posljedice na druge.

 

 

 

čitam...