Ništa od sajma u parku

Pogledajte što u Koprivnici pripremaju za božićne blagdane

12:00h
0
Kićenje bora u centru Koprivnice

Htio sam tamo napraviti božićnu bajku, iskoristiti paviljon za nastupe glazbenika i zborova da se stvori prigodna atmosfera. Ipak, park je gradski prostor i moramo poštivati njihovu odluku – rekao nam je Labazan.

Na božićno i novogodišnje uređenje Grada Koprivnice, ove će se godine utrošiti 82.262 kuna.

S postavljanjem led lampica, uređenjem adventskog vijenca na vodoskoku u centru grada već se počelo, a grad će uskoro zasjati u božićnom ruhu.

Na Zrinskom i Trgu bana Josipa Jelačića postavit će se velike jelke te svjetleća imitacija jelke u cvjetnoj gredici ispred gradske vijećnice i na rotorima.

Božićna i novogodišnja rasvjeta pustiti će se u funkciju najkasnije do 6. prosinca i ostati u funkciji do 10. siječnja 2016 godine.

Renato Labazan, direktor koprivničke Turističke zajednice već je najavio da će Božićni sajam seliti iz centra u gradski park, ali ipak izgleda da od toga neće biti ništa, jer iz grada nije stigao potvrdan odgovor o korištenju parka u te svrhe.

– Htio sam tamo napraviti božićnu bajku, iskoristiti paviljon za nastupe glazbenika i zborova da se stvori prigodna atmosfera. Ipak, park je gradski prostor i moramo poštivati njihovu odluku – rekao nam je Labazan.

Objasnio je da zato ima rezervnu varijantu, a to je ispod prvog reda drveća u parku, uzduž novouređene staze.

– U planu su i žive jaslice, koje još ne znam kamo ćemo postaviti, jer na tom mjestu nemamo centralnu poziciju, no to će svakako biti atrakcija za posjetitelje, kao i stari zanati i tradicijski obrti – napomenuo je Labazan.

Na sajmu će kao i prijašnjih godina biti i ugostiteljska ponuda pa će se moći popiti čaj, kuhano vino i pojesti kobasice.

Sredinom prosinca, proradit će i klizalište, na staroj lokaciji u centru grada.

– Zbog vremenskih prilika ne mogu reći točan datum otvorenja. Lani je primjerice bilo pretoplo pa smo počeli s radom dva tjedna nakon što smo planirali – zaključio je on.

Tko će nastupati na dočeku Nove godine na trgu još nije poznato, a iz grada su nam poručili da je program za božićne i novogodišnje blagdane još u izradi.

– Uvjereni samo da će građani u bogatom programu koji se priprema pronaći nešto za sebe kako bi prigodno proslavili nadolazeće blagdane – kažu iz gradske uprave.

 

čitam...