Ovoga vikenda očekuje vas FIUK

Pogledajte što vam imaju reći poduzetnica s blokadom, Hamletov posljednji uzdah i Daliborovo granje

11:50h
0
Performansi, predstave, koncerti // Foto: FIUK

S ciljem umrežavanja i eksperimentiranja, FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta, organizacije nezavisne kulture i udruge koje se bave promicanjem izvedbenih umjetnosti, ali i dizajnere, fotografe, glumce (amatere), kustose i brojne volontere.

Počevši od četvrtka, kroz tri će se dana na različitim koprivničkim lokacijama odvijati treći Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK. Lokacije Festivala bit će KKC Pixel, Muzej grada Koprivnice, OŠ Antun Nemčić Gostovinski i MMC Kugla.

Festival je 2014. godine pokrenula udruga Mamuze s ciljem da posjetiteljima prezentira suvremena i angažirana ostvarenja iz područja izvedbenih umjetnosti i publiku potakne na promatranje javnih prostora kao svojevrsnih poligona za umjetničko izražavanje.

S ciljem umrežavanja i eksperimentiranja, FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta, organizacije nezavisne kulture i udruge koje se bave promicanjem izvedbenih umjetnosti u programskom dijelu, ali i dizajnere, fotografe, glumce (amatere), kustose i brojne volontere u organizacijskom timu.

Festival će započeti u Muzeju grada Koprivnice, u četvrtak u 20 sati, s performansom Rezonancija multimedijalnog umjetnika Gilde Bavčevića. Osim njega, iste večeri u Kulturno kreativnom centru Pixel nastupa koprivnički autor Gentleman.

Kroz vikend slijede dvije predstave, nekoliko performansa i koncerti, a ulaz na sve izvedbe je besplatan. Sve o FIUK-u možete pročitati na njegovoj službenoj web stranici.

ČETVRTAK, 1.9.

20:00h Rezonancija, performans, Muzej grada Koprivnice

22:00h Gentleman, koncert, KKC Pixel

PETAK, 2.9.

20:00h Mala poduzetnica u velikoj blokadi, predstava, KKC Pixel

22:00h Nevidljiva ljepota, performans, Muzej grada Koprivnice

23:00h Tribal Jam Orchestra, koncert, OŠ Antun Nemčić Gostovinski

SUBOTA, 3.9.

19:00h Koprivnički performansi, KKC Pixel

20:00h Hamletov posljednji uzdah, predstava, Muzej grada Koprivnice

22:00h Drone hunter, Daliborovo granje, Them moose rush, MMC Kugla

via GIPHY

čitam...