bolji od najboljih

Pogledajte koji učenici su ušli u državno polufinale iz engleskog jezika

12:30h
0
Izlučni krug natjecanja // Foto: Facebook
Izlučni krug natjecanja // Foto: Facebook

Križevačka škola za strane jezike NIKA jedini je ovlašteni centar u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojem se održava Hippo, jedino međunarodno natjecanje iz engleskog jezika u Europi.

– Ove godine u Hrvatskoj je sudjelovalo 1600 djece iz 60 različitih osnovnih i srednjih škola. Na državnom polufinalu u Križevcima će se u subotu, 2. travnja, natjecati oko 150 učenika – rekao je Zoran Lončarić, predsjednik Udruženja Global Hippo Hrvatska.

Dodao je kako na razini države postoje još tri centra izvrsnosti, tako da će se državno polufinale održati i u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Iz ove križevačke škole čak 10 učenika ide u državno polufinale. To su Ante Velić, Bruna Lukša, Luka Majcen, Leonarda Bedovec, Sandro Celovec, Domagoj Tomičević, Neven Jakopčić, Ivan Kranjčić, Paula Orešković i Filip Novak.

Natjecanje // Foto: Facebook
Natjecanje // Foto: Facebook

– Rezultati će biti poznati sredinom travnja, a ove godine prijavilo se oko 14.000 djece iz devet država i to iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske i Italije te iz dvije gostujuće zemlje Ukrajine i Rumunjske – kazao je Lončarić.

Usporedbe radi, na prvom natjecanju iz engleskog jezika koje se održalo 2013. godine sudjelovalo je 5000 natjecatelja iz šest zemalja.

Rezultati državnog polufinala bit će poznati sredinom travnja, a veliko finale održat će se u Lido di Jesolo, Italiji od 14. do 16. svibnja.

Križevačka škola na svim dosadašnjim natjecanjima imala je finaliste u velikom finalu. Prije tri godine to su bili Domagoj Tomičević, Ines Tukša i Luka Premelč, 2014. godine bio je Domagoj Vlahek, a lani Ivan Kranjčić.

U izlučnom krugu učenici se testiraju kroz tri vještine i to čitanje s razumijevanjem, slušanje i pisanje, u polufinalu provjerava se čitanje s razumijevanjem i pisanje, a u velikom finalu čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Svaki natjecatelj dobiva Potvrdu o sudjelovanju, a oni najbolji u finalu i vrijedne nagrade, koje uključuju i međunarodno priznatu JETSET svjedodžbu iz engleskog te ljetovanje u Engleskoj uz usavršavanje jezika.

Pokrovitelji i sponzori natjecanja su Global Input Italija, Pearson, Global Hippo Association i mnogi drugi.

 

čitam...
Loading...