U povodu dana srednjoškolaca

Pogledajte zanimljiv program koji su osmislili učenici

12:25h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Glavni ciljevi projekta su promicanje prava učenika i jačanje njihove uloge u društvu, motivacija i poticanje aktivizma kod mladih te promoviranje tolerancije, kulture različitosti i nenasilja.

U povodu međunarodnog dana srednjoškolaca, 17. studenog, učenici koprivničke gimnazije i obrtničke škole na svoju inicijativu organizirali su tjedan događanja.

Na sam dan srednjoškolaca, osim prigodnih kolača, dijelit će se promo materijali koprivničko-križevačke policije vezani uz projekt Nisi sam radi sprječavanja nasilja među djecom i mladima te projekt Dan kao san u kojem se radi o pomoći i potpori ranjivim društvenim skupinama, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Predviđena su i zanimljiva predavanja o prekooceanskom putovanju jedne gimnazijalke te karijerno savjetovanje za maturante.

Neće nedostajati ni sporta pa će snage snage odmjeriti križevački i koprivnički srednjoškolci, a okušat će se i u utakmicama protiv studenata.

Za kraj tjedna, gimnazijalci će za mikrofonom u KKC Pixelu pokazati svoje glazbeno i glumačko umijeće te čitati omiljene stihove poezije.

Ovaj dan tradicionalno se obilježava u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj dan povezan je s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca, a ove godine obilježava se 76. obljetnica.

Partneri u ovom projektu su Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije, Otvoreno učilište Algebra, Podravka, Gimnazija Fran Galović, Srednja škola Koprivnica, Obrtnička škola Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska gospodarska komora, PU Koprivničko-križevačka.

Glavni ciljevi projekta su promicanje prava učenika i jačanje njihove uloge u društvu, motivacija i poticanje aktivizma kod mladih te promoviranje tolerancije, kulture različitosti i nenasilja.

PROGRAM:

16. – 20.11. Tjedan dobre glazbe po izboru srednjoškolaca i projekcija filma Naša prava

Utorak, 17. 11.
10:25 GFG Kolači i glazba povodom MDS-a
13:10 Predavanje gimnazijalke Maje Bošnjak o putovanju u Kanadu i Ameriku
MDS Bircevi (pića po nižim cijenama): Caffe bar Taraščice, Caffe bar Chill Out, Caffe bar Plus, Caffe bar Amazona

Srijeda, 18.11.
13:30 Algebrino karijerno savjetovanje (prostorije Hrvatske gospodarske komore, Frankopanska 3)

Četvrtak, 19.11.
12:30 Sportski turnir srednjoškolaca i studenata (dvorana Gimnazije Fran Galović)

Petak, 20.11.
19:00 Srednjoškolci za mikrofonom – večer poezije i glazbe, KKC Pixel
21:00 Studentsko-srednjoškolski trash party, KKC Pixel